Finantsinspektsioon tegi PRFoodsile ettekirjutuse

PM Majandus
Copy
Ettevõtja, PRFoodsi juht Indrek Kasela
Ettevõtja, PRFoodsi juht Indrek Kasela Foto: Eero Vabamägi

Finantsinspektsioon tegi ASile PRFoods ettekirjutuse majandusaasta aruande avalikustamata jätmise eest.

Finantsinspektsioon nõuab PRFoodsilt ettekirjutusega majandusaasta aruande avalikustamist kooskõlas väärtpaberituru seadusega. Kuna AS PRFood majandusaasta lõppes 30. juunil, siis oleks ettevõte pidanud majandusaasta aruande avaldama hiljemalt 1. novembril. PRFoodsi juht Indrek Kasela ei soostunud ütlema, miks majandusaasta aruande esitamine venib, kuid kinnitas, et see avalikustatakse 15. novembril, nii nagu neil börsiteates kirjas oli.

PRFoodsi väärtpaberid on võetud kauplemisele Nasdaq Tallinna korraldatavale reguleeritud turule. Väärtpaberituru seaduse järgi on emitent kohustatud nelja kuu jooksul pärast majandusaasta lõppemisest avalikustama oma majandusaasta aruande.

Finantsinspektsiooni seaduse § 54 lõike 5 kohaselt on finantsinspektsioonil õigus täielikult või osaliselt avalikustada väärteoasjas tehtud lahend või haldusakt või -leping nende andmisest või sõlmimisest arvates, kui see on vajalik investorite, finantsjärelevalve subjektide klientide või avalikkuse kaitseks või finantsturu õiguspärase või korrapärase toimimise tagamiseks.

Finantsinspektsiooni otsuse peale võib esitada Tallinna halduskohtule kaebuse 30 päeva jooksul haldusakti teatavaks tegemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles