Tallinna Sadam kaotas viiendiku kasumist

Liina Laks
, reporter
Copy
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm Foto: Remo Tõnismäe

Kuigi Tallinna Sadam suutis kolmandas kvartalis müügitulu marginaalselt kasvatada, kadus laevafirma kasumist arvestatav tükk.

Tallinna Sadam teatas börsile, et kolmandas kvartalis kasvas ettevõtte müügitulu kvartalite võrdluses 1,6%, 32,2 miljonile eurole. Kasvule aitas kaasa kaubaveo, eelkõige vedellasti, puitlasti ja sõidukiteveo kasv.

Reisijateveo puhul on olukord koroonapiirangute tõttu jätkuvalt keeruline ning reisijaid oli kolmandas kvartalis veidi vähem kui mullu samal ajal, kuigi Eestis käis 39 kruiisilaeva, samas kui möödunud aastal ei käinud ühtegi.

Kasum kahanes eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 22,5%, 10,6 miljonile eurole.

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm selgitas börsiteates, et lisaks piirangutele tunnetab firma tugevat survet kulubaasile ehk maakeeli kallinevad teenused, hüppeliselt on kasvanud energiahinnad. Kalm viitas, et kui kvartaleid võrrelda, siis eelmise aasta numbrid olid tingitud ka kokkuhoiumeetmetest - eelmisel aastal olid kvartali tegevuskulud 7,7 miljonit eurot, tänavu 10,1 miljonit.

Tululiikidest vähenesid reisijatasude tulu (–39%) ja laevatasude tulu (–1%), enim kasvas elektrienergia müügi tulu (+35%) ning üleveoteenuse osutamise (+2%) ja kaubatasu tulu (+6%).

Tallinna Sadama aktsia on tänavu ligi 4% tõusnud. Hommikul langes aktsia tulemuste peale 0,8% ehk 1,86 euro peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles