Soomlaste kullerfirma müük pani konkurendid värisema

Liina Laks
, reporter
Copy
Miki Kuusi jääb ka peale Wolti müüki firma saatust juhtima
Miki Kuusi jääb ka peale Wolti müüki firma saatust juhtima Foto: Antti Aimo-Koivisto/imago/Scanpix

Wolti 32- aastane kaasasutaja ja juht Miki Kuusi ei hoidnud avalikkusele tehingust teatades rõõmu tagasi ning ütles, et see on Soomele suurem tehing kui omaaegne Sampo panga müümine Danske Bankile.

Wolti 32- aastane kaasasutaja ja juht Miki Kuusi ei hoidnud avalikkusele tehingust teatades rõõmu tagasi ning ütles, et see on Soomele suurem tehing kui omaaegne Sampo panga müümine Danske Bankile. Sealjuures 4000 töötajaga kullerfirma jaoks esimese hooga midagi ei muutu: peakorter jääb Helsingisse ning Miki Kuusi jätkuvalt juhtkonda kullerfirmat suunama, mees liigub DoorDashi juhi Tony Xu otsesesse alluvusse. Firma arengule andis hoogu pandeemia: rahvas hakkas agaramalt toitu koju tellima. Wolt on tänaseks laienenud 23 riiki ja sellepärast DoorDash firmale silma peale panigi.

Kuusi nentis Soome meedias, et tegelikul polnud müük alguses üldse plaanis, Wolti-rahvas andis hoopis lootust, et firma viiakse lähiaastatel börsile – seda rääkis näiteks ka Wolti Baltikumi juht Liis Ristal. Kuid ju oli pakkumine nii hea, et sellest keelduda ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles