Evergrande maksis ära kaks võlakirja

Ronald Reinap
, reporter
Copy
China Evergrande Groupi peakontor Shenzhenis.
China Evergrande Groupi peakontor Shenzhenis. Foto: Aly Song

China Evergrande Group on tõenäoliselt suuteline vältima järjekordset maksevõimetust. Tegu on Hiina kinnisvaraarendaja jaoks suurima katsumusega alates selle võlakriisi algusest.

 

Rahvusvahelise arveldusfirma Clearstream kliendid said Evergrande'i emiteeritud kolme USA dollarivõlakirja viivisemaksed, teatas Clearstreami pressiesindaja. Kaks investorit kahe võlakirjaga kinnitasid, et said maksed kätte, kuid palusid mitte nimetada oma nime, sest neil puudub õigus sellest avalikult rääkida, kirjutab Bloomberg.

Investorid ootasid, kas raskustes olev arendaja teeb kupongimaksed kogusummas 148,1 miljonit dollarit enne 30-päevase maksepuhkuse lõpu möödumist sel kolmapäeval. Evergrande ei täitnud esialgseid intressitähtaegu eelmisel kuul, näitavad Bloombergi koostatud andmed.

Mõjutatud võlakirjade hulka kuuluvad 9,5-protsendiline võlakiri 2022. aasta tähtajaga, 10-protsendilised võlakirjad 2023. aasta tähtajaga ja 10,5-protsendiline võlakiri 2024. aasta tähtajaga.

Kinnisvaragigant pääses oktoobris makseraskusest, makstes teised kupongid enne maksepuhkuse perioodi lõppu. Kuid Aasia suurima rämpsvõlakirjade emitendi kriis pole kaugeltki lõppenud, sest tal on veel enam kui 300 miljardi dollari eest kohustusi.

Mitmed teised arendajad on samuti sattunud raskustesse spekulatsioonide ja finantsvõimenduse piiramise tõttu ning probleemid on levinud ka teistesse krediidituru valdkondadesse. Viimastel nädalatel kinnisvarasektorit tabanud makseviivitused ja krediidikvaliteedi alandamised on tõstnud Hiina rämpsdollarivõlakirjade tootluse üle kümne aasta kõrgeimale tasemele ehk rohkem kui 24-protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles