Finantsinspektsioon tegi PRFoodsile 15 000-eurose sunniraha hoiatuse

BNS
Copy
PRFoodsi juhatuse esimees Indrek Kasela
PRFoodsi juhatuse esimees Indrek Kasela Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix Baltics

Finantsinspektsioon (FI) tegi PRFoodsile 15 000-eurose sunnirahahoiatuse, juhuks kui ettevõte viivitab majandusaasta aruande avalikustamisega kauem kui 15. novembrini.

Finantsinspektsioon tegi 8. novembril PRFoodsile ettekirjutuse äriühingu 2020/2021. majandusaasta auditeeritud aruande viivitamata avalikustamiseks, nii nagu nõuab väärtpaberituru seadus.

PRFoodsi väärtpaberid on võetud kauplemisele Nasdaq Tallinna korraldatavale reguleeritud turule ning väärtpaberituru seaduse järgi on emitent kohustatud nelja kuu jooksul pärast majandusaasta lõppemist avalikustama oma majandusaasta aruande, teatas inspektsioon.

Kuna PRFoodsi majandusaasta lõppes 30. juunil, siis oleks ettevõte pidanud aruande avaldama hiljemalt 1. novembril.

Finantsinspektsiooni seaduse kohaselt on inspektsioonil õigus avalikustada väärteoasjas tehtud lahend või haldusakt või -leping, kui see on vajalik investorite, klientide või avalikkuse kaitseks või finantsturu õigus- või korrapärase toimimise tagamiseks.

Otsuse peale võib esitada Tallinna halduskohtule kaebuse 30 päeva jooksul.

Nasdaq Tallinn lisas 1. novembril PRFoodsi väärtpaberitele vaatlusmärke, mille põhjuseks oli asjaolu, et PRFoods ei ole avalikustanud majandusaasta aruannet nelja kuu jooksul, arvates aruandeperioodi lõppemisest.

PRFoods teatas 5. novembril börsiteates, et pikendab 2020/2021. majandusaasta aruande avalikustamise aega kuni 15. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles