Tegevust alustas esimene Baltimaade idufirmadesse raha paigutav Capitalia investeerimisfond

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Uus idufirmade fond hakkab väikeseid investeeringuid tegema
Uus idufirmade fond hakkab väikeseid investeeringuid tegema Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Finantsettevõte Capitalia tütarettevõte Capitalia Fund Management AIFP avas oma esimese suletud riskikapitaliga investeerimisfondi, et toetada Baltikumi ettevõtlusturgu ja siinseid idufirmasid.

Uus investeerimisfond teeb koos piirkonna juhtivate riskikapitalifondidega kaasinvesteeringuid kiiresti arenevatesse Balti riikide ettevõtetesse. Tegu on uue ja innovaatilise kontseptsiooniga, mis sarnaneb oma olemuselt aktsiafondidega. Vastvalminud fond võimaldab erainvestoritele kättesaadavaid ja kuluefektiivseid investeerimisvõimalusi ning seda kõike just kodumaistes idufirmades.

Erinevalt teistest piirkonna riskikapitalifondidest, võtab Capitalia juhitav investeerimisfond kasutusele passiivsema investeerimisstrateegia, liitudes teiste riskikapitalihaldurite tehingutega. Selline strateegia võimaldab fondiinvestorite jaoks mitmekesisemat investeerimisportfelli ja sealjuures madalaid halduskulusid.

Fondi sihtinvestoriteks on erainvestorid, kellele pakutakse lihtsat ja soodsat võimalust investeerida suure kasvupotentsiaaliga ettevõtetesse. «Näeme, et ettevõtetel on üha kasvav huvi investeerimisfondide rahastuse vastu, mistõttu jätkame oma tegevusalade laiendamist eesmärgiga soodustada kohaliku ettevõtluse arengut. Võimalusi vaba raha ümber paigutamiseks otsivad ka erainvestorid, kellele pakume madalate kuludega riskikapitali investeerimise võimalust, mis on olnud muidu erainvestoritele kättesaamatu,» rääkis finantsettevõtte Capitalia juht Juris Grišins.

Selleks, et teha riskikapitali investeeringud erainvestoritele kättesaadavaks, on paika pandud minimaalne investeerimissumma, milleks on 25 000 eurot. Selle summa näol on tegu majandusharu võrdlemisi minimaalse investeeringuga. Fondi esialgne suurus on 1,25 miljonit eurot ning prognooside kohaselt kasvab see aasta jooksul 5 miljoni euroni. Fondil on plaanis investeerida 20–30 Baltikumi idufirmasse ning ühe investeeringu summa ettevõtte kohta jääb vahemikku 100 000 kuni 300 000 eurot. Juba praeguseks on tehtud algust projektide hindamisega ning esimesi investeeringuid on oodata novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles