Goldman Sachs: Euroopa aktsiaturgude ralli pole veel kaugeltki läbi

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Goldman Sachsi logo.
Goldman Sachsi logo. Foto: Brendan Mcdermid

Goldman Sachsi strateegide sõnul kestab Euroopa aktsiate rekordiline ralli veel edasi.

Madalate intressimäärade, tulemuste elujõulise taastumise ja madalate aktsiahindade kombinatsioon toob Goldman Sachsi hinnangul järgmisel aastal Stoxx Europe 600 indeksile 13 protsenti kogutootlust, vahendab Bloomberg.

«Me säilitame Euroopa aktsiate positiivse väljavaate 2022. aastaks,» ütlesid strateegid eesotsas Sharon Belliga neljapäeval avaldatud märkuses. «Vaatamata rekordilistele tootlustele tunduvad Euroopa aktsiad praegu odavamad kui 2021. aasta alguses» ning «esindavad head väärtust võrreldes USA-ga ja ka teiste varadega».

Isegi pärast arvukate rekordtasemete saavutamist ja 21-protsendilist tõusu sel aastal, kauplevad Euroopa aktsiad USA turu suhtes suure allahindlusega: STOXX 600 järgmise aasta aktsiahinna ja kasumi suhe on 16 võrreldes S&P 500 21-kordse tasemega. Euroopa aktsiad on majanduse taasavamisest saanud kasu tänu tsükliliste sektorite suurele osakaalule, nagu näiteks pangad ja autotootjad.

Goldmani strateegide sõnul on Euroopa firmade kasumid olnud kasvava inflatsiooni ja tarneahelaprobleemide suhtes vastupidavad ja nad märgivad, et kasumimarginaalid on suure tõenäosusega jõudnud praeguseks tipptasemele. Nende sõnul aeglustub kasumi kasv aktsia kohta järgmisel aastal oluliselt ehk 6-protsendini, samas kui tänavu nähti üle 60-protsendilist kasvu, ütlesid nad.

Mis puutub sektorisse, siis strateegid soovitavad 2022. aastal valikulisemat lähenemist, valides nn «hantli» strateegia, mis sisaldab segu väärtus- ja kasvuaktsiatest, vältides keskmise riskiga aktsiaid. Lisaks tehnoloogiale eelistavad strateegid tsüklilisi tööstusharusid, nagu pangad, energeetika ja tööstusettevõtted, samas kui tervishoiusektor on nende peamine kaitsev positsioon. Nad lisasid, et taastuvenergia aktsiad saavad kasu kasvavatest investeeringutest ja fiskaalstiimulitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles