Johnson & Johnson jaguneb kaheks firmaks

Copy
ohnson & Johnsoni logo.
ohnson & Johnsoni logo. Foto: Brendan Mcdermid

USA ravimifirma Johnson & Johnson jaguneb kaheks, eraldades plaastrite ja suuvee äri meditsiiniseadmete ja retseptiravimite ärist.

Ettevõte teatas reedel, et jagunemine aitab kummalgi harul oma tööstuse trendidega paremini ja kiiremini kohaneda.

Retseptiravimeid ja meditsiiniseadmeid müüv ettevõte jääb kandma Johnson & Johnsoni nime, teatas ettevõte reedel. Selle sortimendi seas on ravimid nagu Darzalex, Erleada, Imbruvica, Stelara ja Tremfya, aga COVID-19 vaktsiin.

Eraldatava firma nime ei ole veel avaldatud, kuid sellele jäävad brändid nagu Listerine, Johnson's, Neutrogena, Aveeno, Tylenol ja Band-Aid. Firma käibeks ennustatakse umbes 15 miljardit dollarit aastas.

Jagunemise täpsemaid üksikasju pole veel teada, kuid firma teatel peaks see ellu viidama tuleva kahe aasta jooksul, juhul kui firma nõukogu selle heaks kiidab.

Paar päeva varem teatas plaanist kolmeks jaguneda tööstusfirma General Electric, reedel teatas samasugusest plaanist ka Jaapani konglomeraat Toshiba.

Johnson & Johnsoni rivaal Pfizer eraldas käsimüügi tervisetoodete äri aastal 2019. Juunis teatas jagunemisest ka ravimifirma Merck & Co. Inc.

Johnson & Johnsoni aktsia tõusis eelkauplemisesl kolm protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles