BMW tegevjuht kritiseeris jälle Teslat, seekord kvaliteedi osas

Ronald Reinap
, reporter
Copy
BMW tegevjuht Oliver Zipse esitlemas uut i4 mudelit.
BMW tegevjuht Oliver Zipse esitlemas uut i4 mudelit. Foto: SASCHA STEINBACH

BMW juht esitas sel aastal juba teist korda avalikult etteheiteid Teslale, tuues välja kvaliteedi ja usaldusväärsuse kui probleemid, mis eristavad Saksamaa luksusautotootjat elektriautode liidrist, vahendab Bloomberg.

BMW tegevjuhi Oliver Zipse viimane sõnavõtt Tesla osas peegeldas veebruaris öeldut, kui ta seadis kahtluse alla Tesla suutlikkuse säilitada oma elektriautode krooni tiheda konkurentsiga silmitsi seistes. Sellest ajast alates on nõudlus Tesla autode järele jätkanud õitsengut ja Tesla Model 3 oli septembris Euroopa enimmüüdud mudel.

«Kus me eristume (Teslast), on meie kvaliteedi- ja töökindluse standardid. Meil on erinevad eesmärgid seoses klientide rahuloluga,» ütles Zipse Handelsblatti konverentsil. «Tesla ei ole päris osa premium-segmendist. Nad kasvavad väga jõudsalt hinnaalanduste kaudu.»

BMW esitles viimastel nädalatel kahte akutoitel töötavat mudelit, i4 sedaani ja iX maasturit. BMW pistikhübriid- ja puhtalt elektriliste mudelite müük peaaegu kahekordistus aasta esimese üheksa kuuga, müües üle 230 000 auto. See on siiski väga tagasihoidlik võrreldes Tesla 241 300 auto müügiga ainuüksi kolmandas kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles