Elon Musk solvas Twitteris Bernie Sandersit ja vihjas, et müüb rohkem aktsiaid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla asutaja Elon Musk.
Tesla asutaja Elon Musk. Foto: FREDERIC J. BROWN

Muski ütlused Sandersile on osa laiemast maksudebatist USAs. Muski ootab pärast Tesla aktsiate müüki ees kopsakas maksuarve, vahendab Reuters.

Maailma rikkaimaks inimeseks tituleeritud Tesla asutaja Elon Musk on taas tekitanud Twitteris ärevust. Musk solvas pühapäeval senaator Bernie Sandersit, kuna Sanders säutsus, et ülirikkad peaksid maksma oma õiglase osa. Sanders ei maininud oma säutsus Muski.

Musk vastas, et ta oli unustanud, et Sanders on veel elus. Seejärel küsis ta, kas Sanders soovib, et ta müüks rohkem aktsiaid. Musk lõpetas solvangute ahela, öeldes: «Bernie on võtja, mitte tegija».

Muski kommentaarid on osa laiemast arutelust USAs, kus nn miljardäride maksu toetajad sooviksid, et suurte aktsiaportfellide omanikud maksaksid realiseerimata kasumite pealt maksu.

USA ülirikaste varad kasvavad aasta-aastalt märkimisväärselt, kuid nende maksumäär on väga madal. Näiteks ei pea aktsiatelt või kinnisvaralt maksu maksma, enne kui need müüakse. Nii et rikkad saavad jätkuvalt rikkamaks, kuid see ei kajastu valitsuse maksukassas.

Sõnasõja tulemusena langes esmaspäeva õhtul Tesla aktsia hind New Yorgis Nasdaqi börsil 4 protsenti, kaotades oma turuväärtusest rohkem kui 43 miljardit ning langedes alla triljoni dollari taseme. Juba varem eelmine nädal langes Tesla aktsia hind üle 15 protsendi ja ettevõte kaotas rohkem kui 187 miljardit dollarit oma turuväärtusest.

Tesla aktsia hind hakkas langema, kui Musk küsis üle-eelmisel nädalavahetusel Twitteris oma 60 miljonilt jälgijalt, kas ta peaks müüma 10 protsenti oma Tesla osalusest, millega tema jälgijad nõustusid. Kümme protsenti Muskile kuuluvatest Tesla aktsiatest on 17 miljonit aktsiat, millest on ta ära müünud 6,36 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles