Inflatsioonisurve kergitas kulla hinna viie kuu kõrgeimale tasemele

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Kullakangid.
Kullakangid. Foto: Sergei Fadeichev

Investorid on hakanud otsima suuremat kaitset tarbijahindade ja intressimäärade tõusu eest.

 

Kolme kümnendi kõrgeim inflatsioon USA-s on toonud kulla välja oma pikast 2021. aasta langusest, mis on märk sellest, et investorid otsivad suuremat kaitset tarbijahindade jätkuva tõusu eest, kirjutab The Wall Street Journal.

Enamasti kaubeldavad kullafutuurid saavutasid oma parima nädala viimase kuue kuu jooksul, tõustes 2,9 protsenti 1 868,50 dollarini trooja untsist pärast seda, kui andmed näitasid tarneprobleemide ja tugeva tarbijanõudluse jätkumist, mis on tõstnud hindu 12 kuu kiireimas tempos alates 1990. aastast. Need andmed kannustasid panuseid, et inflatsioon võib kesta kauem, kui USA Föderaalreservi ametnikud ootavad, mis tõi kaasa varade, sealhulgas riigivara inflatsiooniga kaitstud väärtpaberite ja kulla tõusu.

Kulla hinna tõus viis selle viie kuu kõrgeimale tasemele, olles langenud suurema osa 2021. aastast. Hinnad on endiselt peaaegu 10 protsenti madalamad kui 2020. aasta augustis saavutatud rekordilised tipptasemed ehk üle 2050 dollari, kuna närvilised investorid muretsesid, et pandeemia võib nende taastuvaid aktsiaportfelle ohustada.

Samuti on läinud hästi kullakaevanduste aktsiatel. USAs noteeritud Barrick Gold aktsia tõusis eelmisel nädalal 5,9 protsenti, samas kui Colorados asuv Newmont tõusis 4,2 protsenti. VanEck Gold Miners ETF lõpetas nädala 6,2 protsenti kõrgemal, edestades S&P 500 0,3-protsendilist langust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles