JP Morgan kaebab Tesla 162 miljoni dollari eest kohtusse (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla asutaja ja tegevjuht Elon Musk.
Tesla asutaja ja tegevjuht Elon Musk. Foto: MICHELE TANTUSSI

USA suurpank JP Morgan pöördub Tesla vastu kohtusse. See puudutab väärtpaberitehingut ning ettevõtte juhi Elon Muski ekslikku säutsu, vahendab Reuters.

USA suurim pank JP Morgan süüdistab Teslat lepingurikkumises, kaevates nad 162,2 miljonit dollari eest kohtusse. Juhtum puudutab 2014. aastal sõlmitud kokkulepet, mis käsitleb Tesla poolt pangale müüdud aktsiate ostutähti. Need ostutähed andsid JP Morganile õiguse osta Tesla aktsiaid kindlaksmääratud hinnaga ja kuupäeval, selgub Manhattani föderaalkohtusse esitatud hagist.

Kuid pärast seda, kui Musk spekuleeris 2018. aasta augustis Twitteri kaudu kontserni börsilt lahkumise üle, muutis JP Morgan selle hinda, kuna pank ei soovinud nõustuda säutsule järgnenud aktsia hinna kõikumisega. Musk säutsus, et ta kaalub ettevõtte erastamist hinnaga 420 dollarit aktsia kohta. Mõni nädal hiljem võttis ta Tesla erastamise idee tagasi.

Tesla pole nõustunud hinnamuutustega ning ei andnud vaatamata ostutähtedele JP Morganile aktsiaid ega sularaha. CNBC aruande kohaselt väitis ettevõte, et kohandused tehti «põhjendamatult kiiresti» ning et need kujutasid endast oportunistlikku katset saada kasu aktsiahinna kõikumisest.

JP Morgan aga väidab, et üle 228 000 aktsia oleks pidanud siiski neile olema üle antud. Seetõttu on USA pank esitanud elektriautode tootja vastu hagi 162,2 miljoni dollari maksmiseks.

Vaidlus puudutab ühtlasi põhiküsimusi, ehk kuidas Tesla käitub aktsiatega ja eriti ettevõtte aktsionäridega. Ettevõtte juht Elon Musk on korduvalt äratanud tähelepanu aktsia hinda mõjutavate ebastabiilsete säutsudega. USA Börsikomisjon (SEC) nõudis kord isegi, et Musk esitaks oma säutsud enne nende avaldamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles