Enefit Volt laienes elektriautode nutika laadimisteenusega Lätti ja Leetu

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit Volt laiendab haaret
Enefit Volt laiendab haaret Foto: Enefit Volt

Eesti suurim elektriautode laadimisteenuste pakkuja Enefit Volt alustas kodu- ja äriklientidele mõeldud nutikate laadimislahenduste müügiga Lätis ja Leedus.

Enefit Volti äriarendusjuhi Kert Pääbo sõnul on eraisikutele ja ettevõtetele elektriauto laadimislahenduste pakkumine Lätis ja Leedus oluline samm puhta transpordi läbimurde toetamisel.

«Elektriauto omamine on mõistlik juba täna, mitte ainult keskkonnasõbralikkuse mõttes, vaid iseäranis koos pakutavate ostutoetustega ka majanduslikult,» rääkis Pääbo. «Enefit Volti eesmärk on muuta laadimine nii lihtsaks, mugavaks ja kättesaadavaks, et järgmise sõiduki soetamisel poleks elektriauto mitte ainult kaalutav, vaid eelistatud valik.»

Eestis esialgu rohkem lahendusi

Esialgu pakub Enefit Volt Lätis ja Leedus lahendusi laadijast paigalduseni, tuues juurde uusi lahendusi, millest osa on Eesti klientidele juba kättesaadavad, näitekslaadija täisteenusrent, laadimine kortermajadele ja nutirakendus. Nii nagu Eestis, on ka naabrite juures sihiks hakata kliendile pärast laadija paigaldust pakkuma tehnilist tuga, laadija haldust, monitoorimist ja hooldust.

«Olles osa Eesti Energia kontsernist, on meie suur eesmärk toetada rohepöörde läbiviimist ning olla klientidele partner teekonnal heitmete vähendamisel nullini,» lisas Pääbo.

Uuringud näitavad, et üle 80% kõigist elektriautode laadimistest toimub tööl või kodus ehk seal, kus auto pikemalt parkima jäetakse ning Pääbo sõnul keskendub Enefit Volt just seepärast ka Lätis ja Leedus neile valdkondadele. 

Kohalolu Eestis, Lätis ja Leedus võimaldab Enefit Voltil olla partneriks arvukatele ettevõtetele, kes tegutsevad samuti kõigis kolmes Balti riigis ning pakkuda neile samadel alustel ühtlase kvaliteediga teenust sõltumata asukohast.

Laadimislahendused kortermajade juurde

Järgmise nelja-viie aasta jooksul muutuvad elektriautod mitte ainult transpordi, vaid ka elektrisüsteemi lahutamatuks osaks usub Pääbo.

«2025. aastal liituvad Eesti, Läti ja Leedu Kesk-Euroopa energiasüsteemiga, mis tähendab, et riigid hakkavad ise kandma vastutust elektrivõrgu stabiliseerimise eest,» selgitas Pääbo. «Elektriautodel on siin oluline roll. Nende akusid on kahesuunalise laadimise abil võimalik kasutada võrgu stabiliseerimise tagamisel ja autode omanikele teenida nii täiendavat tulu.»

Enefit Volti järgmine samm Eestis on laadimislahenduste pakkumine kortermajadele, et nutikas ja mugav laadimine muutuks hõlpsasti kättesaadavaks ka kortermaja elanikele.

Lisaks kodu- ja ärikliendi lahendustele haldab Enefit Volt Eesti suurimat avalike laadijate võrgustikku, kuhu kuulub ligi 190 laadijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles