Uue rahvaaktsia sünd: Hepsori aktsia märgiti ribadeks

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Hepsori varasem arendus Riias.
Hepsori varasem arendus Riias. Foto: Hepsor

Kinnisvaraarendaja Hepsori aktsiapakkumisel märgiti aktsiad 8,7-kordselt üle.

Kokku soovisid 19 621 investorit osta 6 745 135 aktsiat.

Investoritelt kaasati 10 miljonit eurot, millest pärast korraldamiskulude mahaarvamist saab ettevõte 9,44 miljonit eurot.

77 protsenti aktsiatest jaotati jaeinvestoritele ning 23 protsenti institutsionaalsete pakkumiste ja erapakkumise raames.

Kõik alla 8548 aktsia märkinud saavad kuni 20 aktsiat täies mahus. Seda ületanud mahust saavad kuni 12. novembrini märkijad umbes 7,3 protsenti märgitud aktsiatest ja pärast seda märkinud umbes 4,3 protsenti märgitud aktsiatest.

Kõik vähemalt 8548 aktsiat kuni 12. novembrini märkinud saavad 7,5 protsenti märgitud mahust ja alates 13. novembrist märkinud saavad viis protsenti märgitud mahust.

Töötajatele ja nende kontrolli all olevatele ettevõtetele jaotatakse kokku 8281 aktsiat.

Hepsori juhatuse liige Henri Laks ütles, et nii muljet avaldav ülemärkimine on suur tunnustus ettevõttele ja näitab investorite soovi osa saada kohalike ettevõtete kasvuloost.

«Huvi Hepsori aktsiate märkimise vastu oli kõrge ja ületas ka meie julgemaid ootusi mitmekordselt. Meil on selle üle väga hea meel ning oleme tänulikud kõigile märkijatele. Suhtume üle ootuste heasse tulemusse ja kaasatud kapitali suure vastutusega,» kommenteeris Laks, lisades, et suurest huvist tulenevalt oli aktsiate jaotamist läbi viia väga keeruline, kuna silmas tuli pidada nii varajasi märkijaid kui arvestada märkijate väga suure koguarvuga.

Investoritele jaotatud pakutavad aktsiad kantakse investorite väärtpaberikontodele eelduslikult 24. novembril 2021 või sellele lähedasel kuupäeval. Seltsi aktsiatega kauplemine Nasdaq Tallinna börsi Balti põhinimekirjas algab eelduslikult 26. novembril 2021 või sellele lähedasel kuupäeval.

Hepsor on üks suuremaid kinnisvaraarenduse ettevõtteid Eestis ning samas suunas liigutakse ka Läti turul. Hepsor on esimese arendajana Balti riikides rakendanud mitmeid uuenduslikke insenertehnilisi lahendusi, mis muudavad nende rajatavad hooned energiasäästlikumaks ja seeläbi keskkonnasõbralikumaks. Roheline mõtteviis ja innovatsioon on oluline ning loomulik osa Hepsori tööst. Ettevõte on praeguseks loonud kokku 40 arendusprojekti, 1400 uut kodu ja 23 000 m2 kaasaegset äripinda. Ettevõtte arendusportfellis on kokku 22 arendusprojekti kogupindalaga 140 000 m2.

Hepsori kontserni asutajad ja omanikud on Andres Pärloja (33,25%), Kristjan Mitt (33,25%), Henri Laks (16,6%) ning finantsinvestorina on kaasatud Lauri Meidla (16,9%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles