Funderbeamis särab peegelmajade aktsiapakkumine (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
ÖÖD House'i peegelmaja
ÖÖD House'i peegelmaja Foto: ÖÖD House

ÖÖD Mirror House ehk Ööd peegelmaja aktsiapakkumisel soovitakse kaasata vähemalt 500 000 eurot. Esimesel päeval on investorid juba avaldanud märkimissoove 1,49 miljoni euro eest ehk 297 protsenti minimaalselt pakutavast summast. Aktsiapakkumise lõpuni on jäänud 11 päeva.

ÖÖD disainib ja ehitab mobiilseid majutuskohti, kontoreid, saunu ja muid hooneid. Ettevõte haldab majutusasutusi kaubamägi ÖÖD Hötel all.

Juba viis aastat kasumlikult tegutsenud ettevõte on müünud tooteid 21 riiki Euroopa Liidus, Aafrikas, Lõuna- ja Põhja-Ameerikas.

Tänavu on hotellide täituvus kõikunud 65–88 protsendi vahel. Keskmine toahind on 200 eurot öö.

Nüüd plaanib ettevõte seoses peegelmaja eriti suure populaarsusega just Põhja-Ameerika turistide seas ehitada peegelmaju USAs. Selleks on tarvis 0,5–2 miljonit eurot, mida nüüd Funderbeamis investoritelt küsitakse.

Andreas Tiik, kes asutas ettevõtte 2016. aastal koos oma venna Jaak Tiigiga, tõdeb, et uued trendid, mõtteviisi muutused ning koroonapandeemia aastad on nende edukust kõvasti kiirendanud. «Meie ÖÖD kontseptsioon, mis eristub traditsioonilisest hotellindusest, oli mõned aastad tagasi omamoodi ajast ees,» sõnab Tiik. «Täna näeme selget trendi, et inimesed otsivad rohelise mõtteviisiga ja looduskeskseid turismikogemusi ning linnainimesed ihkavad kärarikkast ümbruskonnast maale. Y- ja Z-põlvkondade jaoks on jätkusuutlikkus, minimalism ja lihtsus võtmetegurid tarbimis- või ostuotsuste tegemisel.»

ÖÖD peegelmajad on läbimõeldud disainiga väikesed majakesed, mis sobivad nii majutuspaigaks, kontoriks kui ka saunaks. Nende valmistamisel kasutatakse kvaliteetseid materjale ja peegeldavat välisfassaadi, et see kõlaks kokku keskkonnaga, kuhu see lõpuks paigutatakse. ÖÖD majad valmistatakse tehases ja seejärel transporditakse soovitud asukohta. Peegelmaju võib leida neljas maailmajaos ja 21 riigis üle maailma, sh eksootilises Ghana rannas, põhjamaise Islandi vulkaanilisel maastikul ning koduses Eesti metsas.

Peegelmaju müüakse võtmed kätte toodetena eraomanikele, kuid nüüd on kasutusse võetud ka partnerluse ja frantsiisimudeli formaadid. Partnerlusmudeli puhul annab ÖÖD oma peegelmaja maaomaniku ja majutusettevõtja käsutusse, kes rendib seda lühiajaliselt välja turistidele ning tulu jaotatakse kokkuleppeliselt. Kui majutusettevõte toimetab frantsiisimudeliga, siis frantsiisitasu eest toetab ÖÖD keskse turunduse ja brändinguga.

Ettevõtte visioon on ehitada üle maailma 10 aastaga 10 000 ÖÖD peegelmaja ja pakkuda majutust keskse reserveerimissüsteemi kaudu.

Aktsiate märkimisest on võimalik taganeda. Minimaalne märkimissumma on 250 eurot.

Kuigi ÖÖD asutajatel ja juhtidel on pikaajaline visioon, plaanitakse täielikult või osaliselt teha 2025. aastaks aktsiate avalik pakkumine. Praeguste arengute alusel kulub selleks veel vähemalt kaks aastat tööd.

Ettevõtte aktsiapakkumise eelne väärtus on 30 miljonit eurot. 500 000 kuni 2 000 000 eurot annaks 1,64 kuni 6,25 protsenti aktsiakapitalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles