Elmo Rent soovib aktsiamüügi toel osta Elektritakso (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Elmo Rent soovib osta Elektritakso lastes välja uusi aktsiaid
Elmo Rent soovib osta Elektritakso lastes välja uusi aktsiaid Foto: Toomas Huik/Scanpix

Seni lühirendile keskendunud Elmo Rent sõlmis Elektritakso omandamiseks heade kavatsuste protokolli eesmärgiga laieneda taksoteenuste turule.. Leping on plaanis sõlmida lähinädalatel.

«Varsti saab meie klient ühest äpist tellida sobiva liikumisvahendi elektrilistest kaherattalistest kuni elektritaksoni,» kirjeldas visiooni Elmo Rendi asutaja ja nõukogu esimees Enn Laansoo jr.

Kavandatava tehingu struktuuri kohaselt plaanitakse enamik müügihinnast tasuda senistele Elektritakso osanikele Elmo Rendi aktsiate emiteerimisega. See tagab ettevõtete sujuva ühinemise ja laienemise ning ärisuuna lähiriikidesse. Tehingu saab lõpuni viia, kui Elmo Rendi aktsionärid on uute aktsiate emiteerimise heaks kiitnud.

Pärast ühinemist saab klient suurema teenuste valiku ning ettevõte saab kulusid oluliselt optimeerida ja börsiettevõttena hakata välisturgudele minema, selgitas Elektritakso asutaja ja osanik Ermo Kontson.

Takso ärisuuna avamisega prognoosib Elmo Rent käibe kasvu vähemalt 25% ehk tuleval aastal ligi 3,4 miljoni euroni, ning sõidukordade suurenemist üle 20 korra.

Elektritakso OÜ asutati 2012. aastal ning kuni Bolti ja Uberi turule tulekuni oli see kõige kiiremini kasvav taksoettevõte Eestis. Praegu keskendub Elektritakso taksoteenusele Tartus ja Pärnus, teenindades enam kui 300 000 kliendi sõitu aastas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles