Nordic Fibreboard kaotas käivet ja kasumit

Liina Laks
, reporter
Copy
Nordic Fibreboardi tootmine
Nordic Fibreboardi tootmine Foto: Liis Treimann/Postimees

Puitplaaditootja Nordic Fibreboard teatas, et teenis kolmandas kvartalis vähem kui aasta tagasi.

Nordic Fibreboard teenis kolmandas kvartalis 344 000 eurot müügitulu, aasta varem oli see näit 370 000 eurot. Kasum sulas veelgi enam: kui mullu samal ajal oli kasuminumber 183 000 eurot, siis tänavu 73 000.

Tegelikult oleks kasum olnud mullusega võrreldav, aga kuna Nordic Fibreboardil on Trigon Property Developmenti aktsiaid, aga nood kukkusid ja väärtpaberid tuli 159 000 euro võrra alla hinnata, siis kasum sulas.

Kuna Trigoni aktsia on tänavu kerkinud 60%, siis 9 kuu lõikes on saadud lisaks praegusele allahindlusele sellest ka 354 000 eurot kasumit. 9 kuuga on firma teeninud 1,2 miljonit eurot kasumit mulluse 0,2 miljoni euro suuruse kahjumi vastu.

Nordic Fibreboard selgitas, et kvartalitulemusi mõjutas tavapärasest pikem hooldusperiood, mis langetas tootmisvõimekust ja tõi kaasa asjaolu, et puitplaati müüdi lõpuks 8% vähem kui mullu.

Ettevõte andis teada, et müük firma peamistel Põhja-Euroopa turgudel püsis stabiilsena, kuid vähenes teistel turgudel. See tulenes sellest, et Nordic Fibreboard pidi eelistama kohalike turgude tellimusi.

Nordic Fibreboardi aktsia on selle aasta jooksul kerkinud 315% ja kaupleb 1,99 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles