Rootsi kutsub Euroopat üles krüptokaevandamist keelustama (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Rootsi lipp.
Rootsi lipp. Foto: Tairo Lutter

Krüptoturul möllab mitmendat päeva torm: nimelt kutsus Rootsi üles Euroopa Liitu krüptokaevandamist keelustama.

Rootsi regulaatoritel on plaan, kuidas Euroopa saaks kliimaeesmärke täita: nimelt tuleb Liidus ära keelata krüptokaevandamine, kirjutab Euronews. See kava on krüptoturu ärevusse ajanud. Ka Norra riik kaalub seda keeldu.

Rootsi finantsjärelvalveameti juht Erik Thedeen ja Rootsi keskkonnakaitseorganisatsiooni juht Björn Risinger ütlesid, et arvestades krüpokaevanduse energianälga ei suuda Rootsi ilma krüptokaevandamist keelamata oma Pariisi kliimaleppega võetud kliimasihte täita.

Regulaatorite plaani kohaselt peaks Euroopa Liit keelustama krüptokaevandamise, aga mitte ainult: tuleb peatada uute krüptokaevanduste loomine. Samuti ei tohiks plaani järgi krüptokauplemisega tegelevad ettevõtted oma äri enam jätkusuutlikuna reklaamida.

Need teated olid üks põhjustest, miks krüptoturg viimastel päevadel langusesse läks. Novembri alguses jõudis bitcoin uue, 69 000-dollarise tipuni, kuid sellest alates on maailma vanim krüptomünt kaotanud 16 protsenti oma väärtusest ja kaupleb praegu Coindeskil 57 800 dollari taseme juures.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles