Naisinvestorid teevad meestele silmad ette

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti tuntuim naisinvestor Kristi Saare soovitab investeerides säilitada alati külma pead, siis ei jää aktsiaostud ega -müügid õigel ajal tegemata. 
Eesti tuntuim naisinvestor Kristi Saare soovitab investeerides säilitada alati külma pead, siis ei jää aktsiaostud ega -müügid õigel ajal tegemata. Foto: Tairo Lutter

Samal ajal kui Eestis domineerivad uute investoritena selgelt mehed, on näiteks Ameerika Ühendriikides muutunud naised üha aktiivsemateks investoriteks.

SEB saatis nädala alguses välja pressiteate väitega, et kaks kolmandikku roboinvestoriga investeerimist alustavatest eestimaalastest on mehed, naisi on veidi üle 30 protsendi.

Samas varahaldusgigandi Fidelity värske uuringu «2021 Woman and Investing Study» järgi investeerivad peaaegu 67 protsenti Ameerika Ühendriikide naistest – kusjuures arvestatud ei ole investeeringuid pensionifondidesse. Veel 2018. aastal oli sama näitaja 44 protsenti. 1200 küsitletud naisest pooled ütlesid, et on huvitatud finantsturgudest rohkem kui enne pandeemia puhkemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles