Hepsori uued omanikud: väike osa märkijatest riisus koore

Liina Laks
, reporter
Copy
Kinnisvaraarendaja Hepsor juhatuse liige Henri Laks
Kinnisvaraarendaja Hepsor juhatuse liige Henri Laks Foto: Madis Veltman

Hepsori märkijate seast leiab paljud Tallinna börsi tuntud investorid, raha panid kinnisvarafirmasse ka siinsed pensionifondid.

Hepsori aktsiaid märkis kokku 18 895 investorit, suur osa ettevõttest koguneb käputäie investorte kätte. Jäme ots kinnisvarafirmas jääb ka peale IPOt vanade olijate kätte: 71,51% firmast on Andres Pärloja, Henri Laksi, Kristjan Miti ja Lauri Meidla käes.

Kuid sealtmaalt läheb põnevaks: kuna aktsiat tabas börsil ligi üheksakordne ülemärkimine, siis tuli soovijatel mängu panna suured summad, et soovitud kogust kätte saada. Rahaliselt hakkas sellele hammas peale eelkõige pensionifondidel. Nii ongi suuruselt kuues ja uus suur investor LHV roheline pensionifond 31 000 aktsiaga. Talle järgneb SEB Energiline pensionifond 25 579 aktsiaga. Märkisid ka SEB aktiivne pensionifond, LHV roheline pluss, SEB 100 – Hepsorist ei tahtnud naljalt pensionifondid kõrvale jääda.

Eraisikutest-erafirmadest oli suurim aktsiasaaja Inseneriehituse AS 23 100 aktsiaga. Hepsori vastu tundis huvi ka Jaan Pillesaare Helmes. Tuntud Tallinna börsi investoritest on suurema jupi Hepsorist kätte saanud Raul Kooseli Mindgap, Oliver Peeki Siseinfo OÜ, Lauri Paeveeru L-Kapital ja perekond Kirsmete Kirschmann OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles