PRFoodsi Soome tehase sulgemine loob Eestisse töökohti juurde

BNS
Copy
Lõhelõigud. Pilt on illustreeriv
Lõhelõigud. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

AS PRFoods sulgeb Soome tütarettevõtja Heimon Kala kahjumliku kalatöötlemistehase ja koondab Kokkolas kõik 35 töötajat, millega luuakse Eestisse ühtlasi töökohti juurde.

Lõhe vahendusmüük on PRFoodsi teatel Soomes madala marginaaliga äri ega toeta ettevõtte muid tegevusi. Kontserni värske kala müük toetub tulevikus enda kasvatatud kalale. Lõhe hulgimüük Balti riikides taastatakse Eesti üksuse baasil järgmise aasta alguses. Kokkola tehas on olnud viimastel aastatel sügavalt kahjumlik ja see on ka peapõhjus, miks Soome üksuse majandustulemid on olnud negatiivsed.

Tehase sulgemine võimaldab Heimon Kala Oy-l taastada kasumlikkus juba järgmisel kalendriaastal. Saaremaa tehas on võtnud üle kogu grupi kalafileerimisfunktsioonid ning selleks vajalik sisseseade on viidud tagasi Eestisse. Nii tekib Eestisse ka täiendavaid töökohti. Heimon Kala Oy jääb küll teenindama PRFoodsi värske kala jaemüügikliente, kuid loobub vahendusmüügist.

Kokkola tehase ühekordsed koondamiskulud on ligi 0,7 miljonit eurot ning need makstakse välja järgneva poole aasta jooksul. Tehase sulgemise pealt hoiab grupp Soomes kokku ligi 2,3 miljonit eurot aastas. Samas vähendab Kokkola üksuse sulgemine värske lõhe hulgi- ja vahendusmüügi käivet Soomes suurusjärgus 8–10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles