Börs sai koroonapaanikast üle: nafta ja aktsiad on tõusuteel (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Nafta puurtornid: autojuhid saavad praegu nautida kolme kuu madalaimat naftahinda
Nafta puurtornid: autojuhid saavad praegu nautida kolme kuu madalaimat naftahinda Foto: MARIO TAMA/Scanpix

Kui eelmine nädal lõppes börsidele suurema kukkumisega, siis nädalavahetusel said investorid uudised rahulikult läbi seedida ning leidsid, et uus koroonaviiruse tüvi pole paanikat väärt – aktsiaid ootab täna ees tõus.

Kuigi Aasia börsid olid hommikul languses – Aasia Dow‘ üldindeks langes 1,3 protsenti – siis toorained ja USA indeksifutuurid ennustavad turule taastumist. Nafta hind kerkis pärst reedest 10-protsendist langust täna hommikul tublisti: Brenti toornafta barrel kallines 4 protsenti, 75,58 dollarile. USA WTI sort aga 4,7 protsenti, 71,3 dollari taseme juurde. Reedene nafta hinnalangus oli suurim, mis musta kulda alates 2020. aasta märtsist tabanud on.

USA indeksifutuuridest ennustatakse S&P 500-le täna 0,9-protsendist tõusu, Nasdaqi indeks tõotab kerkida 1,1 protsenti.

Kui reedel raputas turge teadaanne uuest koroonaviiruse tüvest, siis nüüd rahustas investorid maha ühe omikrontüve avastanud Lõuna-Aafrika arsti hinnang, et asi pole üldse hull: nimelt nakatuvad selle tüvega tema andmetel eelkõige 40-aastased ja nooremad ja haiguse sümptomid on nii kerged, et haiguse saab kodus läbi põdeda, vahendab Reuters.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles