Algas Hagen Bikesi aktsiate märkimine

Copy
Hagen Bikes juhid (paremalt) Kaspar Peek
Hagen Bikes juhid (paremalt) Kaspar Peek Foto: Sander Ilvest

Elektriliste kastirataste tootja Hagen Bikes Holding tuleb börsile – märkimine algas täna.

Pakkumisel on kuni 190 000 lihtaktsiat, ühe aktsia hind on 2,64 eurot. Kokku soovitakse investorite abiga kaasata 500 000 eurot. Kuna pakkumine jääb alla 2,5 miljoni euro piiri, siis prospekti ei tule.

Täna alanud märkimisperiood lõppeb 10. detsembril kell 16. Pakkumise tulemused ja aktsiate jaotumine avaldatakse.

Eelmisel aastal teenis Hagen Bikes 36 556-eurose müügitulu juures ligi 11 000 eurot kahjumit. Tänavu on esimese üheksa kuuga tehtud ligi 80 000-eurose müügitulu juures peaaegu 84 000 eurot kahjumit.

«Kastirataste müük Lääne-Euroopas kasvab mühinal, ainuüksi Saksamaal ennustatakse tänavu müüa ligikaudu 150 000 kastiratast. Kaasatud kapitaliga soovime laieneda edasi Saksamaale ja Prantsusmaale, kus prognoosime tulevikus müüa kuni 10 000 ratast aastas,» ütles Hagen Bikesi asutaja Kaspar Peek.

Lisaks laienemisele soovib Hagen investorite abiga suurendada oma tootmistehase ruume ja võimekust ning tuua aasta alguses turule uuendatud jalgrattamudeli, mille tulemusel saavad kõik Hageni kastirattad juurde GPS-jälgitava lukustus- ja alarmsüsteemi, millega on võimalik ratas teepervele parkida.

Hageni tootevalikus on kolm peamist toodet – jalgrattahoidja, külgkorviga ratas Sidecar ja Nighthawki kastiratas.

Ettevõtte osanike ringis on tippjalgrattur Tanel Kangert, elektriliste tõukerataste tootja Comodule, Jaak Roosaare ja Madis Müür. Hagen Bikes, varasema nimega KP Cyclery, sai alguse 2014. aastal Taanis ning kolis pärast kolme tegutsemisaastat Eestisse. Hageni kastirattad on kasutusel 12 Euroopa linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles