Kohalik riskikapitalifond kaasas 100 miljonit ja hakkab seda nüüd laiali jagama

PM Majandus
Copy
Karma Ventures'ile andis raha ka Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus
Karma Ventures'ile andis raha ka Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Karma Ventures, mida juhivad partnerid Tommi Uhari, Margus Uudam ja Kristjan Laanemaa, sai investoritelt 100 miljonit riskantsete rahapaigutuste tegemiseks.

Täpsemalt on fond nimega Karma Ventures II mõeldud alustavatele Euroopa deep tech'i (kõrgtehnoloogia) ettevõetele, kes nüüd fondist osaluse eest ettevõttes oma arengu jaoks raha saavad.

Lisaks kolmele nimetatud partnerile kuulub meeskonda hulk investeerimismaailmas tuttavaid nimesid: Jaan Tallinn, Ahti Heinla, Qualcommist ja Applest tuntud Till Quac, Googlega seotud Jani Huoponen ning Pipedrive'i tehnoloogiajuht Sergei Anikin.

Fondi investorite seast leiab järgmised ettevõtted: Euroopa Investeerimisfond (EIF), Isomer, Skype’i asutajate investeerimisfirma ASI ning Swedbanki ja LHV pensionifondid.  Teise fondi investorite hulka lisandus mitu olulist uut tegijat, näiteks Soome Tööstusinvesteeringud (Tesi), Taavet+Sten (Taavet Hinrikus ja Sten Tamkivi fond) ning institutsionaalsed investorid Prantsusmaalt ja Saksamaalt.

Uudami sõnul on tegemist olulise verstapostiga nii Eesti kui ka kogu Baltikumi deep tech ettevõtete jaoks. «Koduturg on meile kahtlemata kõige südamelähedasem, siin töötame suure rõõmuga. Globaalsed tehnoloogialiidrid võivad tekkida igast riigist ja seepärast oleme seadnud fookusesse kogu Baltikumi. Meie portfellis on kõigist kolmest riigist väga edukaid näiteid,» lisas Uudam.

«Põhjamaades ja Baltikumis on ükssarvikute hulk elanikkonna kohta Euroopa suurim. See loob inspireeriva keskkonna tugevatele kõrgtehnoloogia idufirmadele. Aga meie investeerimisfookus ei ole rangelt Baltikumiga piiratud - meil on hea meel jagada oma kogemusi kogu Euroopas,» ütles Karma asutajapartner Kristjan Laanemaa.

Karma Ventures’i esimene fond Karma I kaasas 70 miljonit eurot ja sinna investeerisid usaldusosanikena EIF, Isomer Capital ja Skype'i asutajate investeerimisfirma ASI. Ülejäänud rahastus tuli pensionifondidelt, eraisikute ja nende perede varahaldusega tegelevatelt ettevõtetelt, ja olemasolevatelt investoritelt. IKarma I fondiportfelli on investeerinud ka Infermedica, Wirepas, Tuum, CGTrader ja Lucinity.

Karma Venture' partnerid on enda sõnul edukalt müünud enam kui 20 ettevõtet, sealhulgas AppGyver,Treatwell, Modesat, SpectX ja MyHeritage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles