USAs ilma tegev TextMagic tuleb Tallinna börsile

Liina Laks
, reporter
Copy
TextMAGICU juht ja suuromanik Priit Vaikmaa
TextMAGICU juht ja suuromanik Priit Vaikmaa Foto: Kiur Kaasik/Textmagic

Detsembris hakkab bösil kitsaks minema: esmaspäeval algas TextMagicu aktsiate avalik pakkumine, mis kestab 9. detsembrini.

Pakkumisele tuleb kuni 500 000 uut aktsiat, kokku 5,88% ettevõttest. Aktsia märkimishinnaks on 5 eurot, nii et firma tahab teenida IPOga 2,5 miljonit eurot. Aktsiad noteeritakse alternatiivturul First North.

Kuigi pakkuja on Eesti firma, tegutseb see peamiselt välisturgudel: USAs, Austraalias, Kanadas ja Suurbritannias. Ettevõtte suuromanik on Priit Vaikmaa, kes oli varem ettevõtte tegevjuht ja vähemusosanik ning omandas firma 2013. aastal täielikult. Puhttehniliselt on tegu verivärske ettevõttega, sest TextMagic AS sündis alles selle aasta septembris, kui liideti TextMagic Ltd ja TM OPS OÜ.

Firma pakub SMS-turunduse ja kommunikatsiooni teenuseid.

Kaasatud raha plaanitakse kasutada uue toote Touchpoint arendamiseks, uute töötajate värbamiseks ning turundus- ja müügieesmärkide saavutamiseks.

Firma teenis eelmisel aastal 7,9 miljoni euro suuruse müügitulu juures 3,2 miljonit eurot maksude- ja kulumieelset kasumit. Puhaskasuminumbrit ettevõte oma aruannetes ei avalikusta. Võrreldes 2019. aastaga on müügitulu kasvanud 45%. Kohustusi on ettevõttel 3,2 miljoni euro eest.

Vaikmaa sõnul on raha kaasamise eesmärgiks uue toote Touchpoint arendamine. «Tegu on tervikliku müügi-, turundus- ja klienditoetarkvaraga, mis koondab kogu kliendisuhtluse (SMSid, kõned, e-mailid, sõnumirakendused) ühte keskkonda.» Touchpoint plaanitakse turule tuua 2023. aastal.

Ettevõttel on üle 25 000 aktiivse kasutaja. Kui senimaani on fookus olnud USA turul, siis nüüd plaanitakse laieneda ka Euroopasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles