Swedbank tõstis Coop Panga hinnasihti

BNS
Copy
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees/

Swedbank tõstis Coop Panga aktsia hinnasihi 2,8 eurolt 3 euroni ja säilitas väärtpaberile neutraalse investeerimissoovituse.

«Kolmandas kvartalis lisandus Coop Pangale 7300 uut arvelduskontoga klienti ning ettevõtte laenuportfell kasvas võrreldes eelmise kvartaliga 81,7 miljonit eurot. Lisaks vähenes Coop Panga finantseerimiskulu 0,1 protsendipunkti võrra ja tema laenuportfelli kvaliteet oli väga kõrge,» kirjutas Swedbanki aktsiaanalüüsi juht Marek Randma panga blogis.

Ta tõi välja, et selle tulemusena kasvas Coop Panga puhaskasum võrreldes eelmise kvartaliga 1,2 miljoni euro võrra 4,3 miljoni euroni ja omakapitali tootlus (ROE) 16,2 protsendini. Coop Panga turuosa kasvas Swedbanki arvestuse järgi võrreldes eelmise kvartaliga 0,3 protsendipunkti võrra, ligi 4 protsendini.

«Eesti Panga poolt avaldatud andmete kohaselt kasvas 2021. aasta esimese kaheksa kuuga laenuturg 4 protsendi võrra 21,5 miljardi euroni, seda nii ettevõtetele kui ka kodumajapidamistele antud laenude kasvu tõttu. Pangahoiuste maht kasvas augustis rekordilise 26,5 miljardi euro tasemele, mille tulemusena oli laenude ja pangadeposiitide suhe vaid 0,8-kordne. Rekordilised hoiused ja ka pensionivarade müük on hoogustanud finantseerimisturgu, mille tulemusena oleme arvamusel, et laenamise kasv jätkub, mille tõttu tõstsime järjekordselt oma ootusi,» selgitas Randma.

Märkimisväärselt vähenenud riskikulu tõttu tõstsis Swedbank 2021. aasta puhaskasumi ootusi 12 protsendi võrra, 15,1 miljonile eurole.

«Nii 2022. aasta kui ka sellest järgnevate aastate puhaskasumi ootusi oleme tõstnud ligi 5 protsendi võrra ja seda peamiselt 3 protsenti kõrgema intressitulu ning ligi 15 protsenti madalama riskikulu tõttu,» märkis aktsiaanalüüsi juht.

«Tänu kõrgematele ootustele tõstsime Coop Panga hinnasihi 2,8 eurolt 3,0 eurole, mis tähendab, et Coop Pank analüüsi väljaandmise hetkel kauples 2,4-kordse eeldatava 2021. aasta ning 2,2-kordse eeldatava 2022. aasta hinna/raamatupidamisliku väärtuse (P/B) suhtarvu juures. Kuna aktsia on meie ootuste põhjal turul hinnatud täiuslikkuseni, kordame oma neutraalset investeerimissoovitust,» võttis ta kokku.

Coop Panga aktsia lõpetas teisipäevase kauplemispäeva Tallinna börsil 3,01 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles