Powelli sõnavõtt tõi Wall Streetile väikese paanika

Ronald Reinap
, reporter
Copy
USA Föderaalreservi esimees Jerome Powell.
USA Föderaalreservi esimees Jerome Powell. Foto: Rod Lamkey

Wall Streeti peamised indeksid kukkusid teisipäeval üle pooleteise protsendi püärast USA Föderaalreservi esimehe Jerome Powelli hoiatust, et kõrgema inflatsiooni oht on suurenenud ja võlakirjade kokkuostuprogrammi kärpimine tuleks ellu viia plaanitust mitu kuud varem.

 

Senati panganduskomisjoni ees esinenud Powell ütles, et on aeg lõpetada inflatsiooni kirjeldamine ajutisena. Tema sõnul oodatakse USA keskpangalt, et see vaataks oma kahe nädala pärast toimuval kohtumisel uuesti üle võlakirjade kokkuostuprogrammi kava, vahendab Reuters.

«Praegu oli mõni ootus, et kuuleme Föderaalreservi leebemat hinnangut, ent see pole nii,» ütles New Yorgis asuva National Securitiesi turustrateeg Art Hogan Reutersile. Tema sõnul oleks pigem oodatud veidi agressiivsem arvamus - samas mitte ka niivõrd agressiivne, et inimesed hakkaksid panustama järgmisel aastal varem tõstetavatele intressimääradele.

Powelli kommentaarid mõjutasid börse, mis olid juba mures omikrontüve leviku pärast. Muret süvendas Moderna tegevjuhi hoiatus koroonavaktsiinide efektiivsuse kohta selle tüve vastu.

Vaktsiinitootja aktsia kukkus 7,6 protsenti, Regeneron Pharmaceuticals langes 2 protsenti pärast teadet, et nende Covid-19 antikehade ravi ja teised sarnased ravimid võivad olla omicroni vastu vähem tõhusad.

«Meil on üsna kindel veendumus, et see tüvi on nakkavam, kuid me veel ei tea, kas see on ka surmavam,» ütles Schwabi finantsuuringute keskuse kauplemis- ja tuletisinstrumentide tegevdirektor Randy Frederick. «Kõige olulisem on see, et turule ei meeldi ebakindlus ja see tekitab täiesti uue taseme, mida meil veel ei ole olnud.»

Eesti aja järgi kella 21 paiku õhtul oli tööstusindeks Dow Jones langenud 1,56 protsenti, 34 588,32 punktile. Laiapõhjaline S&P 500 langes 1,51 protsenti, kukkudes 4585,08 punktile. Tehnoloogiaindeks Nasdaq langes 1,53 protsendi võrra, 15 540,68 punktile.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles