Maailma suurim rõivafirma nimetas esimeheks asutaja tütre

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Amancio Ortega tütar Marta Ortega võtab üle oma vanemate asutatud rõivagigandi juhtimise.
Amancio Ortega tütar Marta Ortega võtab üle oma vanemate asutatud rõivagigandi juhtimise. Foto: MIGUEL RIOPA

Amancio Ortega 37-aastasest tütrest Marta Ortegast saab aprillis Zara emafirma Inditexi juhatuse esinaine. Inditexi aktsia hind kukkus pärast seda uudist Madridi börsil üle 6 protsendi.

Marta Ortega vanemad Amancio Ortega ja Rosalia Mera asutasid Inditexi 1975. aastal Hispaanias. Ortega on Forbesi andmetel üks maailma rikkamaid mehi hinnanguliselt 62 miljardi eurose varandusega ning ta oli Inditexi juhatuse esimees kuni 2011. aastani. Marta Ortegale eelnes esimehena Pablo Isla, kes oli selles ametis 2011. aastast.

Maaklerid kommenteerisid Reutersile, et Marta on oma isa mõistetav järeltulija, kuid ta võttis juhipositsiooni firmas oodatust kiiremini. «Leiame, et muutused on Inditexi jaoks halb uudis,» ütles Hispaania investeerimisfirma Alantra. «Oleksime oodanud korrapärasemat ja sujuvamat üleminekuperioodi, kus Islale jääb järelevalve.»

Marta on tuntud oma ratsaspordikire poolest. Ta alustas ettevõttes 15 aastat tagasi assistendina ettevõtte jaemüügibrändis Bershka. 

Hispaania kontsern Indetex on maailma üks suuremaid rõivakontserne, kellele kuulub mitu tuntud rõivabrändi, seal hulgas näiteks Zara, Bershka, Pull & Bear. Kontsernil on maailmas üle 6600 kaupluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles