Börsiguru: kuna aktsiaid on hilja müüa, võiksid pikaajalised investorid juba natuke osta

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Donald Trump ja Jim Cramer
Donald Trump ja Jim Cramer Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Investorite seas populaarse CNBC «Hullu raha» saatejuht Jim Cramer märkis, et pikaajalised investorid võiksid pensionipõlveks kogumiseks veidi raha mängu panna ja osta S&P 500 indeksifondi osakuid.

«Kuna mõistlik idee on hoida S&P 500 indeksifondis osa pensionipõlveks kogutavat raha, siis minu heakskiidul võiks kolmapäeva hommikul veidi kapitali mängu panna,» lausus eile Cramer.

Ta märkis eilse börsikukkumise kohta, et praegu on veel liiga vara suurelt osta, kuid kindlasti on ka hilja müüa.

USA peamised aktsiaindeksid langesid eile 1,9–2,4 protsenti, kuna kardeti omikroni levikut ning USA keskpanga juht Jerome Powell märkis, et keskpank võib kiirendada varade kokkuostuprogrammi vähendamist.

Cramer ütles, et enne aktsiate ostmist võiks ära oodata USA esimese omikroni juhtumi.

Ta ütles, et praegu pole aktsiaturul aeg suurelt panustada. Iseäranis käib see üksikute ettevõtete aktsiate ostmise kohta. Selle asemel võiks väikese osaga kapitalist osta indeksifondi osakuid.

«Ülejäänud raha tuleb börsile viia hiljem,» lausus ta. «Kõigepealt peame ära nägema omikroni USAsse saabumise ja mõju,» ütles ta. «Ma paneksin veerandi vabast rahast mängu kolmapäeval, veerandi esimese USAd tabava omikroni juhtumi päeval ja ülejäänud poole järgmiste päevade jooksul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles