Süvatehnoloogia ettevõtted Bercman ja Krakul ühinevad

BNS
Copy
Mart Suurkask, Bercmani juht
Mart Suurkask, Bercmani juht Foto: Margus Ansu

Tallinna börsi alternatiivturul noteeritud Bercman Technologiesi üldkoosolek kiitis kolmapäeval heaks väärtpaberite vahetuslepingu asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendusettevõtte Krakuliga, mille tulemusel ettevõtted ühinevad.

Heaks kiidetud väärtpaberite vahetuslepingu sõlmisid Krakul Holding OÜ ja Krakul OÜ 22. novembril. Lepinguga kavandatud tehingute tegemise poolt hääletasid kõik üldkoosolekul osalenud häältest, mis moodustasid 78,9 protsenti kõigist Bercmani aktsiatega esindatud häältest, teatas ettevõte börsile.

Samuti otsustas üldkoosolek suurendada Bercmani aktsiakapitali 100 000 uue Bercmani lihtaktsia võrra, nimiväärtusega 0,1 eurot. Sellega suurendatakse aktsiakapitali 129 847,1 euroni. Kõikide 100 000 aktsia märkimise õigus antakse Krakul Holding OÜ-le, aktsiate märkimine toimub nende eest tasumisega Bercmani pangakontole.

Aktsiakapitali suurendamise poolt hääletas samuti 100 protsenti üldkoosolekul osalenud häältest.

Erakorralisel üldkoosolekul osales kokku 17 Bercmani aktsionäri, kellele kuuluvate aktsiatega oli esitatud 945 653 häält.

Bercman on 2016. aastal asutatud süvatehnoloogia ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on liiklusohutust suurendavate toodete ja teenuste arendamine ja müümine. Ettevõtte eesmärgiks on liiklussurmade elimineerimine ning isejuhtivate sõidukite leviku edendamine.

Võttes arvesse tulevikuväljavaateid automaatsete ja autonoomsete sõidukite leviku osas, usub ettevõte, et valdkonna areng on paljulubav ning pakub häid võimalusi ettevõtte kiireks globaalseks laienemiseks.

ESTCube-1 projektist välja kasvanud ja NASA Kuu-missioonile kaameraid arendanud Krakuli omandamine on ettevõtte teatel osa Bercmani strateegilisest eesmärgist laiendada inseneri- ja tarkvaratiimi intelligentsete transpordisüsteemide arendamiseks.

Lepingu järgi jätkab Krakul iseseisvat majandustegevust, sealhulgas uurimis- ja arendustegevust, ning ettevõtte juhtkond ja juhtimine jääb samaks. Üks Krakuli senistest omanikest Jaan Hendrik Murumets liitub tehingu lõpuleviimisel Bercmani juhatusega ning hakkab tehnoloogiajuhina vastutama inseneeriaosakonna töö eest.

«Bercman arendab nutikaid liikluslahendusi, Krakul teeb asju nutikaks ja paneb neid ise sõitma. Kahe ettevõtte ühendamisel tekiks sünergia, mis võimaldaks meil koos arendada ja turundada uusi teenuseid iseliikuvate sõidukite ja nutikate liikluslahenduste valdkonnas,» ütles Bercmani tegevjuht Mart Suurkask novembris lepingu sõlmimisel.

Krakuli tegevjuhi Jaan Hendrik Murumetsa sõnul on ühinemine Bercmaniga ettevõtte jaoks loogiline samm edasiseks kasvuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles