Swedbank säilitas Apranga aktsia hinnasihi 2,3 eurol

BNS
Copy
Apranga kauplus.
Apranga kauplus. Foto: Apranga Group

Swedbank jättis Apranga aktsia hinnasihi 2,3 eurole ja säilitas väärtpaberi ostusoovituse.

«Apranga poodide müügitulu 2021. aasta kolmandas kvartalis oli 63,8 miljonit eurot, mis on 20,6 protsenti rohkem kui 2020. aasta kolmandas kvartalis. Tõenäoliselt on see tingitud inimeste edasilükkunud nõudlusest riiete järele seoses järkjärgulise tagasipöördumisega kontoritesse ja kooli,» kirjutas Swedbanki aktsiaanalüüsi juht Marek Randma panga blogis.

Tema sõnul peegeldas tugevat nõudlust ka ettevõtte brutokasumi marginaal, mis oli 44,8 protsenti. Samal ajal kasvasid ettevõtte tegevuskulud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22,2 protsendi võrra 21,4 miljoni euroni, mille põhjuseks on kiire tööjõukulude kasv ja riigiabi vähenemine. Selle tulemusena kasvasid kulumieelne kasum (EBITDA) ja puhaskasum võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vastavalt 7,1 protsenti ja 17,1 protsenti, 12 miljoni ja 5,9 miljoni euroni ning vastasid suuresti Swedbanki ootustele.

«Seoses COVID-19 olukorra halvenemisega kehtestas Läti uued piirangud. Alates 14. oktoobrist olid kaubanduskeskustes asuvad poed kinni nädalavahetustel, kuid 21. oktoobrist kuni 15. novembrini olid kõik Apranga poed Lätis ajutiselt suletud. Sellegipoolest Apranga oma eesmärke 2021. aastaks ei muutnud,» märkis Randma.

Tema sõnul on 2020. aasta neljas kvartal juba suhteliselt madalaks võrdlusbaasiks, kuna eelmise aasta detsembri teises pooles olid kõik Apranga poed ajutiselt suletud. Swedbank usub ka, et ettevõtte e-müügikanalite arendamine aitab vähendada Läti poodide ajutisest sulgemisest tingitud negatiivset efekti.

Pank jättis Apranga 2021. aasta käibeootuse samaks, 180 miljonile eurole, mis jääb ka ettevõtte enda poolt planeeritud vahemikku, 168–190 miljonit eurot, ilma käibemaksuta. Samuti jätab pank samaks nii 2021. aasta oodatava EBITDA suuruses 29,5 miljonit eurot ja puhaskasumi suuruses 8 miljonit eurot.

«Seetõttu jätame ka Apranga aktsia hinnasihi samaks, 2,3 eurole, mille järgi Apranga kaupleks 5,6-kordse ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja juures, olles sama kordaja viie aasta keskmine. Kuna näeme, et ettevõttel on potentsiaali kasvada ning tulenevalt 6 protsendilisest 2021. aasta dividendi tootluse ootusest – oodatav dividend 2021. aasta puhaskasumist aktsia kohta 0,12 eurot –, kordame aktsiale eelmisel korral antud investeerimissoovitust,» selgitas Randma.

Kolmapäeva lõunal kauples Apranga aktsia Vilniuse börsil 1,92 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles