Citadele pakub 40 miljoni ulatuses võlakirju

BNS
Copy
Citadele pank.
Citadele pank. Foto: Sintija Zandersone / LETA

Citadele kuulutas välja tagatiseta allutatud võlakirjade esimese seeria esmase avaliku pakkumise Baltikumi investoritele; võlakirja nimiväärtus on 10 000 eurot, lunastustähtaeg 10 aastat ja intressimäär 5 protsenti aastas.

Võlakirju pakutakse avalikult investoritele Eestis, Lätis ja Leedus ning järgides võlakirjaemissiooni põhiprospektis sätestatut, võivad võlakirju omandada ka kvalifitseeritud investorid Euroopa majanduspiirkonna teistest riikidest, teatas Citadele.

Võlakirjad on kavas reguleeritud turule tuua Nasdaq Riga Balti võlaväärtpaberite nimekirjas 14. detsembril.

Emissiooni eesmärk on Citadele kapitali adekvaatsuse näitaja edasine parandamine ning 2016. aastal emiteeritud allutatud võlakirjade refinantseerimine. Citadele eesmärk on tugevdada panga kapitali ja jätkata võetud kurssi laenude andmisel väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele.

«Mõned nädalad tagasi paigutas Citadele edukalt 200 miljoni euro ulatuses võlakirju rahvusvahelistel kapitaliturgudel ja pakub nüüd turule investeerimisvõimalusi, emiteerides 40 miljonit allutatud võlakirju kohalikul Balti turul,» ütles Citadele panga Eesti filiaali juht Hans Pajoma.

Emissioonihinnaks on planeeritud 100 protsenti võlakirja nimiväärtusest. Iga võlakirja nimiväärtus on 10 000 eurot. Võlakirjadelt tasutakse intresse kaks korda aastas lõppsätetes toodud kuupäevadel. Võlakirjade lunastamise tähtaeg on 10 aasta pärast, kuid Citadelel on õigus need lunastada ka enne tähtaega.

Tagatiseta allutatud võlakirjad ei ole samaväärsed pangahoiustega ja nendega kaasnevad täiendavad riskid, millega saab üksikasjalikult tutvuda emissiooni põhiprospektis Citadele või Läti finants-ja kapitalituru komisjoni ehk FKTK kodulehel.

Pakkumine kestab 6. detsembrist kuni 9. detsembrini.

Citadele Group on Läti finantskontsern, mille peakontor asub Riias. Grupi tütarettevõtted ja filiaalid tegutsevad Lätis, Leedus, Eestis ja Šveitsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles