Täna algab OA Coffee aktsiate esmane avalik pakkumine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Röstitud kohvioad
Röstitud kohvioad Foto: Reuters/ScanPix

OA Coffee avalik aktsiapakkumine algab 8. detsembrist ja kestab kuni 15. detsembrini 2021. Aktsiaid pakutakse Eesti jae- ja institutsionaalsetele investoritele. 

Pakkumise baasmahuks on kuni 150 000 aktsiat.

Pakkumise periood algab 8. detsembril 2021 kell 10:00 ja lõpeb 15. detsembril 2021 kell 16:00 Eesti kohaliku aja järgi. Pakkumise tulemused ja aktsiate jaotus on plaanis avalikustada 16. detsembril ning aktsiatega alternatiivturul First North kauplemise esimeseks päevaks on kavandatud 3. jaanuar 2022 (OA Coffee aktsiate, sh pakkumise käigus emiteeritavate aktsiate, First Northil kauplemisele võtmise taotlus on hetkel Nasdaq Tallinna noteerimisorgani menetluses).

Pakkumise aktsia hind on 3,3 eurot ühe aktsia kohta, millest 0,1 eurot on aktsia nimiväärtus ja 3,2 eurot on ülekurss. Jaotamise eesmärgil on eelisõigus OA Coffee uudiskirja meililistiga liitunutel.

Avaliku pakkumise raames emiteeritakse kuni 150 000 aktsiat. Pakutavate aktsiate arvu võidakse suurendada 165 000 uue aktsiani. Vahetult pärast uute aktsiate väljastamist on OA Coffee registreeritud aktsiakapitali suurus vastavalt 115 000 või 116 500 eurot.

«Aktsiate pakkumise käigus kaasatava raha toel plaanime järgneval neljal aastal eelkõige ettevõtet kasvatada, mistõttu teenitud kasumi soovime suunata ning investeerida tootmise arendamisse ja müügitegevuse laiendamisse, sealhulgas uutele turgudele sisenemiseks. E-poe näol paneme suurt rõhku oma müügikanali arendamisele, mis võimaldab senisest tegevusest oluliselt kõrgemaid marginaale. Samuti lansseerime tooted erinevates rahvusvahelistes müügikanalites, kas otse või edasimüüjate vahendusel. Meie soov on võimaldada kvaliteetkohvi tarbimist kõikidele inimestele. Saa osa Eesti kõige dünaamilisema kohvibrändi eduloost – tule investoriks,» ütles OA Coffee juhatuse liige Taniel Vaaderpass.

Ettevõtte kirjeldus on kättesaadav OA Coffee kodulehelt.

OA Coffee on 2015. aastal asutatud Eesti ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on kohviubade röstimine ning hulgi- ja jaemüük. 2021. aasta märtsis avati esimene kohvipood/kohvik Tallinna vanalinnas – OA Coffeeshop. OA Coffee tulud ulatusid 2020. aastal 651 265 euroni ning kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 23 128 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles