Börsiplaane pidaval Boltil on puudu sadu tuhandeid juhte

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Bolti juht Markus Villig.
Bolti juht Markus Villig. Foto: Tairo Lutter

Eesti idufirma Bolt Technology märkis, et neil on kuue kuu jooksul vaja sadu tuhandeid autojuhte juhipõua leevendamiseks, sest pandeemiaeelse ajaga võrreldes on nõudlus kasvanud enam kui 50 protsenti.

Ka konkurendil Uberil on olnud raskusi värbamisega, kuna koroonast tingitud piirangute kadumisega kasvas nõudlus. Ettevõte tõstis Londonis hindu kümne protsendi võrra, et rohkem inimesi tuleks autojuhtideks. Seevastu Bolt lubab Ühendkuningriigis ise määrata oma sõiduhindasid.

«Juhid hakkavad vaikselt tagasi tulema, kuid nõudlus on kasvanud palju kiiremini,» ütles Bolti asutaja ja juhatuse esimees Markus Villig intervjuus Bloombergile. «Juhtide pärast käib karm konkurents. Ma usun, et juhipuudus laheneb tõenäoliselt iseenesest kuue kuu jooksul.»

Boltil on 2,5 miljonit autojuhti. Mullu kaasas ettevõte 600 miljonit eurot, mis kergitas augustis ettevõtte väärtuse kõrgemale neljast miljardist eurost. Ettevõtte investorite seas on ka Sequoia Capital ja Euroopa Investeerimispank.

Ettevõte tegutseb 45 riigis ning on valmistamas ette äpis uut pakkumist, mille seas on ka skuuterid ja restoranidest tellimine. Bolt katsetab 15-minutilist toidutarnet.

Ettevõte kavatseb tuleval aastal hakata teenust pakkuma esimest korda seitsmes uues riigis. Lisaks on kavas järsult kasvatada teenuseid Aafrikas.

«Võimalus on meeletu,» lausus Villig.

Ta lisas, et aasta-kahe pärast on plaanis teha investoritele avalik pakkumine ja börsile minna. Samas pole sellega kiire.

«Palju tõenäolisemalt kaasame uut raha lähikuudel,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles