OA Coffee aktsiaid ei võeta börsile

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Kohvioad.
Kohvioad. Foto: Kunnar Rüsülainen

Aktsiate märkimise hullus ning illusioon sellest, et iga ettevõtte aktsiate märkimisega võidab ning börsile jõudes aktsiahind tõuseb, sai tõsise hoobi. Nimelt otsutas Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon, et ei võta OA Coffee ASi aktsiaid Tallinna börsi alternatiivturule kauplemisele. 

Nasdaq Tallinna börsi moteerimis- ja järelevalvekomisjon tutvus OA Coffee AS-i poolt esitatud taotluse ja selle juurde kuuluvate dokumentidega ning otsustas 10. detsembril  pärast põhjalikku arutelu jätta rahuldamata OA Coffee  taotlus ja mitte võtta tema aktsiaid kauplemisele Nasdaq Tallinna poolt korraldatavasse mitmepoolsesse kauplemissüsteemi First North, teatas börs. 

Aktsiapakkumine algas 8.detsembril

OA Coffee avalik aktsiapakkumine algas 8. detsembrist ja kestab kuni 15. detsembrini 2021.  Pakkumise aktsia hind on 3,3 eurot ühe aktsia kohta, millest 0,1 eurot on aktsia nimiväärtus ja 3,2 eurot on ülekurss. 

Avaliku pakkumise raames emiteeritakse kuni 150 000 aktsiat. Pakutavate aktsiate arvu võidakse suurendada 165 000 uue aktsiani. Vahetult pärast uute aktsiate väljastamist on OA Coffee registreeritud aktsiakapitali suurus vastavalt 115 000 või 116 500 eurot.

«Aktsiate pakkumise käigus kaasatava raha toel plaanime järgneval neljal aastal eelkõige ettevõtet kasvatada, mistõttu teenitud kasumi soovime suunata ning investeerida tootmise arendamisse ja müügitegevuse laiendamisse, sealhulgas uutele turgudele sisenemiseks. E-poe näol paneme suurt rõhku oma müügikanali arendamisele, mis võimaldab senisest tegevusest oluliselt kõrgemaid marginaale. Samuti lansseerime tooted erinevates rahvusvahelistes müügikanalites, kas otse või edasimüüjate vahendusel. Meie soov on võimaldada kvaliteetkohvi tarbimist kõikidele inimestele. Saa osa Eesti kõige dünaamilisema kohvibrändi eduloost – tule investoriks,» ütles OA Coffee juhatuse liige Taniel Vaaderpass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles