Inbanki võlakirjad märgiti mitmekordselt üle

Liina Laks
, reporter
Copy
Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Eelmisel nädalal lõppes Inbanki võlakirjade märkimine ja nüüd on tulemused selgunud: väärtpaberid märgiti ligi kolmekordselt üle.

Inbank teatas börsile, et nende allutatud võlakirju märgiti kokku 32,8 miljoni euro eest ehk 2,7 korda pakutavast rohkem. Märkimisest võttis osa 1166 investorit.

Kuna emissiooni esialgne maht 12 miljonit eurot märgiti üle, kasutas Inbank õigust suurendada emissiooni mahtu 15 miljoni euroni.

Inbank pani jaotuskriteeriumid paika järgmiselt: kõik sama märkija poolt tehtud korraldused summeeriti, Inbanki enda töötajatele jagati kõik kuni 10 000 euro suurused märkimised, aktsionärid ja institutsionaalsed investorid said 55% soovitud mahust (mis ületas 3000 eurot).

Olemasolevatele võlakirjainvestoritele ja investoritele, kes märkisid üle 500 000 euro, jaotati 40,7% nende märgitud mahust, mis on suurem kui 3000 eurot. Ülejäänud investoritele jaotati 31,39% nende märgitud mahust, mis on suurem kui 3000 eurot.

Soovitud mahus sai võlakirju 37% märkijatest.

«Investorite huvi Inbanki võlakirjade vastu oli oodatult suur, eriti positiivne oli näha institutsionaalsete investorite suurt panust. Samuti on hea meel näha, et võlakirjad on jätkuvalt atraktiivsed ka jaeinvestorile ja märkijaid oli kokku üle tuhande,» ütles Inbanki juhtuse esimees Priit Põldoja.

Ühe võlakirja hind oli 1000 eurot, intressimäär 5,5% aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles