Börsil pole OA Coffee aruandluse ja läbipaistvuse suhtes kindlustunnet

BNS
Copy
Kohvioad
Kohvioad Foto: Reuters/ScanPix

Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni esimehe Sven Papi sõnul otsustati OA Coffee AS-i aktsiaid First North turul kauplemisele mitte võtta, kuna komisjonil ei olnud piisavat kindlustunnet aruandluse ja läbipaistvusega seotud nõuete täitmise tagatuse suhtes.

Komisjoni hinnangul võivad need asjaolud OA Coffee aktsiate kauplemisele võtmise korral kogumis kahjustada nii investorite huve kui ka First Northi ja börsi mainet, selgitas Papp BNS-ile.

Börsi reglemendi järgi on börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjonil õigus emitendi finantsinstrumentide kauplemisele võtmisest keelduda, kui emitendi finantsseisund, turupositsioon, majandustegevus, juhtimine, reputatsioon, tulevikuplaanid või teised olulised asjaolud kahjustavad komisjoni hinnangul oluliselt investorite huve või First Northi või börsi mainet.

Komisjoni otsus põhines OA Coffee esitatud materjalide ja senisel aruannete esitamise analüüsil.

OA Coffee soovis aktsiate esmase avaliku pakkumisega (IPO) kaasata 495 000 kuni 544 500 eurot, emiteerides kuni 165 000 aktsiat. Pakkumisest saadavat tulu plaanis ettevõte kasutada tootearenduse ja kohvimüügiga seotud tegevustele, müügi- ja turundustegevusele, tootmistegevusele, röstikoja koolitusklassi väljaehitamiseks ning uue esinduskohviku avamisele.

OA Coffee on Eestis asutatud ja tegutsev ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on kohviubade röstimine ning hulgi- ja jaemüük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles