Börs kaalub Inbanki võlakirjade sobivust börsile

BNS
Copy
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja Foto: Erik Prozes

Nasdaq Tallinna börs alustas laekunud dokumentide põhjal menetlust Inbanki võlakirjade noteerimiseks börsi võlakirjade nimekirjas. Juhatuse otsustest teatab börs eraldi.

Möödunud neljapäeval, 9. detsembril lõppes Inbanki allutatud võlakirjade avalik pakkumine, millest võttis osa 1166 investorit, kes märkisid allutatud võlakirju kokku 32,8 miljoni euro eest ehk emissiooni maht märgiti 2,7-kordselt üle.

Kuna emissiooni esialgne maht 12 miljonit eurot märgiti üle, kasutas Inbank õigust suurendada emissiooni mahtu 15 miljoni euroni. Emissioon on osa Inbanki võlakirjaprogrammist, mille raames on kavas emiteerida kolme aasta vältel kuni 35 miljoni euro eest võlakirju.

Investoritelt kaasatud raha kasutab Inbank rahvusvahelise kasvu kiirendamiseks. Panga strateegia on areneda Baltikumi turgudele keskendunud pangast Kesk- ja Ida-Euroopa fookusega pangaks. Esmajoones Tšehhisse.

Võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele eeldatavalt tänavu 15. detsembriks ning nendega alustatakse kauplemist Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas 16. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides, Poolas ja Tšehhis ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias, Hollandis ja Soomes. Inbankil on enam kui 4500 aktiivset koostööpartnerit ja 743 000 aktiivset kliendilepingut. Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles