Börs võtab Inbanki allutatud võlakirjad kauplemisele

BNS
Copy
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Nasdaq Tallinna börsi juhatus otsustas kolmapäeval rahuldada Inbanki taotluse ja noteerida kuni 35 000 võlakirjaprogrammi raames emiteeritavat allutatud võlakirja nimiväärtusega 1000 eurot.

Pakkumise esimeses osas noteeritakse ja võetakse kauplemisele 15 000 allutatud võlakirja börsil võlakirjade nimekirjas, teatas Nasdaq Tallinn. Võlakirjade esimeseks kauplemispäevaks on 16. detsember või sellele lähedane järgnev kuupäev.

Möödunud neljapäeval, 9. detsembril lõppes Inbanki allutatud võlakirjade avalik pakkumine, millest võttis osa 1166 investorit, kes märkisid neid kokku 32,8 miljoni euro eest ehk emissiooni maht märgiti 2,7-kordselt üle.

Kuna emissiooni esialgne maht 12 miljonit eurot märgiti üle, kasutas Inbank õigust suurendada emissiooni mahtu 15 miljoni euroni. Emissioon on osa Inbanki võlakirjaprogrammist, mille raames on kavas emiteerida kolme aasta vältel kuni 35 miljoni euro eest võlakirju.

Investoritelt kaasatud raha kasutab Inbank rahvusvahelise kasvu kiirendamiseks. Panga strateegia on areneda Baltikumi turgudele keskendunud pangast Kesk- ja Ida-Euroopa fookusega pangaks. Suurimad plaanid on praegu seotud Tšehhiga.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides, Poolas ja Tšehhis ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias, Hollandis ja Soomes. Inbankil on enam kui 4500 aktiivset koostööpartnerit ja 743 000 aktiivset kliendilepingut. Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles