INVESTOR MARI ⟩ Spekulatsioon oli edukas, aga portfell vajub (2)

Investor Mari
Copy
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Nii nagu eelmisel nädalal lubasin, tegin täna oma spekulatsioonitehingu ära ja lükkasin kõik oma TextMagicu aktsiad turule.

Hommikul läks börsil lahti tõeline toolide mäng: kes saab oma 35 aktsiast esimesena lahti, kes saab veel 100-protsendise kasumi lukku lüüa, kes peab leppima vähesega. Esimene hind oli 14,5 euro peal ja kes siis aktsiast välja sai, lõi lukku 190-protsendise kasumi.

Minul nobedate näppude vooru asja ei olnud ja ausalt öelda lootsin, et hind nii kiiresti ei muutu. Aga muutus küll! Kiirelt-kiirelt hakkas TextMagicu aktsia oma hinnatipust allapoole ronima ja selleks ajaks, kui ma uuesti töö juures börsi piiluda jõudsin, oli hind juba alla 9 euro.

Läksin LHVsse ja asusin orderit sisestama. Palju hind praegu on? No ei tea? Pangast ei ole abi - LHVs teed orderit, nagu kobaks silmad kinni pimedas toas - mis on hetke turuhind? Tont seda teab. Seda pank sulle ei ütle.

Pääsesin siis 8,45 euro tasemelt löögile. Sain oma 35 aktsiat müüdud. Tehingust tuli oli 295,75 eurot. Kuna IPO-l osalemine läks mul maksma 175 eurot (pluss 3 eurot tehingutasu), siis teenisin 120,75 eurot kasumit. Protsentides on tõus muidugi uhkem, 69.

Arvestades suurt tunglemist Tallina börsil – Nasdaqi leht ütles, et lõunaks oli tehtud ligi 5000 tehingut –, võin öelda, et mina olin hommikurahvaga võrreldes lausa pika investeerimishorisondiga investor.

Selline uskumatu kasum mu portfelli sel nädalal päästnud pole: mitu aktsiat jätkavad vajumist. Eriti nukker seis on Nioga, mis on korralikult kahjumiterritooriumil, kahjumit umbes sama palju, nagu praegu TextMagic kasu tõi. Portfelli seis on selline, et olen ligikaudu 500 eurot vaesem kui nädal tagasi, konto seis: 37 829 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles