Elon Muski sõnul maksab ta sel aastal 11 miljardit dollarit maksudeks

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla tegevjuht Elon Musk.
Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: via www.imago-images.de/imago images / Xinhua

Muski enda sõnul oleks ta nüüd läbi aegade kõrgeima maksumääraga ameeriklane.

Tesla asutaja ja maailma rikkaim mees Elon Musk teatas pühapäeval oma Twitteri kontol, et ta maksab sel aastal üle 11 miljardi dollari maksudeks.

«Neile, kes huvituvad, ma maksan sel aastal üle 11 miljardi dollari maksudeks,» säutsus Tesla tegevjuht esmaspäeval.

Musk on alates novembri algusest müünud maha 14 miljardi dollari väärtuses Tesla aktsiaid, olles eelnevalt küsinud oma jälgijatelt Twitteri küsitluse kaudu, kas ta peaks müüma 10 protsenti oma aktsiatest. Vastus sellele küsitlusele oli ülekaalukas «jah».

Aga tõenäoliselt oleks Musk niikuinii alustanud müüki. Seda sellepärast, et teda ootab ees Tesla aktsiaoptsioonidega seotud suur maksunõue. Muskile 2012. aastal antud aktsiaoptsioonid aeguvad järgmise aasta augustis, mille kasutamiseks peab ta maksma kasumilt tulumaksu.

Selle asemel, et nõuda suuremat palka või rahalist preemiat, teenib Musk oma rikkuse aktsiatest ja Tesla aktsia hinna tõusust. Kuigi Tesla aktsia on pärast Muski Twitteri küsitlust langenud, on see endiselt edukas olnud, tõustes aasta jooksul 28 protsenti.

Kui Musk tahab raha, võib ta lihtsalt raha laenata, kasutades oma ettevõtte aktsiaid tagatisena. Mõned poliitikud on seda praktikat siiski kritiseerinud kui maksuauku megarikastele ning Tesla ja SpaceXi juht on viimasel ajal ka Twitteri kaudu tülitsenud tuntud demokraatidega maksudest kõrvalehoidmise teemal.

Eelmisel nädalal andis ta senaator Elizabeth Warrenile vastulöögi pärast seda, kui too seadis kahtluse alla ajakirja Time otsuse nimetada Musk aasta inimeseks, säutsudes: «Ma maksan sel aastal rohkem makse kui ükski ameeriklane ajaloos.»

Ja kui Musk tõepoolest maksabki lõpuks nii suure summa, kui ta ütles, siis võib tal isegi olla õigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles