Baltika juht unistab Poola turule minekust

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Baltika juhi Flavio Perini usku edukasse Poola laienemisse kütavad Baltika head tulemused Leedus, mis on samuti katoliiklik maa.
Baltika juhi Flavio Perini usku edukasse Poola laienemisse kütavad Baltika head tulemused Leedus, mis on samuti katoliiklik maa. Foto: Tairo Lutter

Baltika juht Flavio Perini tahab laiendada ettevõtte haaret Balti riikidest välja, Poola. Kuigi konkurentsitihe Poola turg on keeruline, on tema pilk jäänud pidama just sinna.

Poolas on viis suurt linna, kuid kõikjale pole tarvis minna – logistiliselt pole see mõistlik. Kindlasti ei saa ettevõte endale alguses lubada poodi kõige hinnatumates keskustes, aga ka mõnes väiksemas kohas saab õige plaaniga kasumlikult tegutseda. «Baltimaades on võimalik teenida väikest kasumit,» lausus Perini. «Suure kasumi teenimiseks tuleb vaadata kaugemale, sest siinne turg on väga piiratud. Siis tulevad mängu ka tootmismaht ja kõrgem efektiivsus.»

Investorites võib Baltika soov jälle koduturult välja laieneda kõhedust tekitada, sest seda teed on juba proovitud, kuid väga suurte kaotustega taandutud. Baltika oli kord juba ka Poola turul, kuid Perini sõnul ei saa sedasi, nagu seal toona toimetati, ükski ettevõte tegutseda. Praegu kütab usku edukast Poola laienemisest menu Leedus, mis on samuti katoliiklik maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles