Handelsblatt: Hiina-äri võib Nokiale saatuslikuks saada

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Nokia logo
Nokia logo Foto: SERGIO PEREZ/Scanpix

Nokia aktsial on tänavu käsi väga hästi käinud: alguses aitasid teda meemikauplejad, hiljem tugevad majandustulemused. Nüüd hoiatab Saksamaa leht, et salastatud koostöö Hiinaga võib ettevõttele Euroopas probleeme tekitada.

Lõppev aasta on Nokiale edukas olnud ning investorid võivad rahule jääda: aktsia on tänavu kerkinud 77%. Firma võidab suurelt 5G-püüdlustest, kuid Handelsblatt kirjutab, et mõni aasta tagasi tehtud tehing Hiinaga võib Nokiale probleeme kaasa tuua.

Nimelt tegi Nokia 2017. aastal tehingu Hiina riigifirma China Huaxiniga. Selle tulemusel ühendas Nokia oma Hiina-äri Hiina riigifirma omaga ning loodi uus äriharu Nokia Shanghai Bell. Tollased 16 000 töötajat, nende seas 10 000 arendusega tegelevat töötajat pidid hakkama Nokia jaoks 5G tehnoloogiat, klaaskaablitehnoloogiat ning pilvelahendusi välja töötama. Handelsblatt toob nüüd välja, et Nokia ei taha oma Hiina-ärist enam rääkida ning hoiab saladuses isegi seda, kui palju ettevõttel Hiinas töötajaid on või millise arendustegevusega Hiinas tegeletakse ja kui palju sellest Euroopa lahendustesse jõuab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles