Börsid võtavad aastalõpuralliks hoogu

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Hispaania börsi hoone
Hispaania börsi hoone Foto: Vega Alonso Del Val/Scanpix

Samal ajal kui poliitikud mõtlevad uutest omikrontüvega seotud piirangutest, on börsidel piirid kadunud ning oodatakse aastalõpurallit.
 

Eile sulgusid USA börsid tugevas plussis ning S&P 500 indeks tegi 4791 punkti juures uue rekordi. Indeksi jaoks oli tegu sel aastal juba 69. rekordiga.

Head tuju jagus päeva edenedes Aasia ja Euroopa turgudele ning ka Euroopa börsid püsivad üsna rekorditasemete ligidal. Stoxx 600 indeksis olid suuremad tõusjad näiteks reisikorraldaja Tui ning toidupakkuja HelloFresh. Futuurid ennustavad õhtuks tõusu jätkumist ka USA turgudele.

Investeerimisleht Barron's tõi välja, et selle taga on investorite muutunud suhtumine koroonaviirusesse. Barron's kirjutab, et ekspertide hinnangul on omikrontüvi nakkavam kui varasemad, kuid see-eest pole märgata erilist surmade või haiglasse sattumiste kasvu, lisaks on lootust, et ehk teeb omikrontüvega nakatumine inimesed üldiselt koroonaviiruse suhtes vastupidavamaks. See aga annab omakorda lootust, et majandus ja nõudlus taastuvad kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles