Inbank emiteeris 6 miljoni euro eest uusi aktsiaid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Priit Põldoja ja Kaarel Ots
Priit Põldoja ja Kaarel Ots Foto: Tallinna börs

Inbank emiteeris praegustele aktsionäridele ja uutele investoritele suunatud emissiooni kaudu 266 667 uut aktsiat.

Emissioon lõppes 30. detsembril 2021 ning märkimise tulemusena otsustas Inbanki nõukogu emiteerida 45 investorile kokku 6 miljoni euro eest uusi aktsiaid.

Ühe pakutud aktsia hind oli 22,50 eurot, millest 0,10 eurot moodustas nimiväärtus ja 22,40 eurot ülekurss. Uute aktsiate emiteerimise tulemusena saab pärast aktsiakapitali suurendamise registreerimist Eesti äriregistris Inbanki aktsiakapitali suuruseks 996 719,70 eurot. Aktsiate koguarv ulatub pärast emissiooni 9 967 197-ni. Inbanki omakapitali turuväärtuseks on uute aktsiate emiteerimise järel 224 miljonit eurot.

Inbanki tegevjuhi ja juhatuse esimehe Priit Põldoja sõnul oli aktsiaemissiooni eesmärgiks kapitalistruktuuri tugevdamine ja mitmekesistamine, et toetada panga rahvusvahelist kasvu.

Inbanki asutaja ja juhatuse esimehe Priit Põldoja sõnul oli aktsiaemissiooni eesmärgiks kapitalistruktuuri tugevdamine ja mitmekesistamine. «Lõppeva aasta üheks oluliseks strateegiliseks eesmärgiks oli vundamendi ehitamine järgmisteks kasvufaasideks. Võib öelda, et oleme sellega väga hästi hakkama saanud, seda nii oma tootearenduse kui kapitaliseerituse mõttes,» ütles Põldoja. Pank teatas sügisel, et plaanib 2022. aastal Tšehhi turule laieneda.

Inbanki omakapitali turuväärtuseks on uute aktsiate emiteerimise järel 224 miljonit eurot.

Kokku kaasas Inbank 2021. aasta viimase kahe kuuga erinevate instrumentide kaudu 25,5 miljonit eurot uut kapitali. Lisaks äsja lõppenud 6 miljoni euro suurusele aktsiaemissioonile, väljastas pank oktoobris suunatud emissiooni kaudu 4,5 miljoni euro eest AT1 võlakirju ning detsembris lõppes kolm korda üle märgitud allutatud võlakirjade pakkumine, millega kaasati 15 miljonit eurot uut kapitali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles