Milliseid aktsiaid Swedbanki Eesti kliendid enim ostsid ja müüsid?

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
New Yorgi börs
New Yorgi börs Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Swedbanki internetipangas osteti Eestis enim Tesla ja müüdi Tallinki aktsiat, selgub läinud aastal aktsiate käivete ülevaatusest, kirjutas Swedbank Marketsi spetsialist Rainer Saad.

Eelmisel aastal tehti kõige enam tehinguid tehnoloogia-, pangandus-, energeetika- ja logistikasektori aktsiatega.

Lisaks uutele börsiindeksite rekorditele jäid eelmist aastat iseloomustama järgmised märksõnad: rohepööre, jätkusuutlikkus, inflatsioon, meemiaktsiad ja tarneahelate probleemid.

2021. aastal Swedbankis Eesti klientide enim ostetud ja müüdud aktsiad
2021. aastal Swedbankis Eesti klientide enim ostetud ja müüdud aktsiad Foto: Swedbank

Tesla teatas, et lõpetas eelmise aasta supertulemusega, kuna müüs 2021. aasta jooksul 936 000 autot, mis on 87 protsenti rohkem kui 2020. aastal. Ühtlasi oli seda rohkem kui analüütikud ootasid.

Enefit Greeni aktsiaid märgiti oktoobri keskpaigas üle enam kui neljakordselt ning aktsia hinnaks kujunes 2,9 eurot. Ettevõtte aktsiate märkimisel osales üle 60 000 investori – ligi 5 protsenti Eesti elanikest.

Kiire kasu teenimise lootus meelitas investoreid ostma nn meemiaktsiaid GameStop ja AMC Entertainment Holdings, mis said laiemalt tuntuks tänu Redditi suhtlusplatvormile.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio müüs eelmisel aastal 91 429 autot, mis on 109 protsenti rohkem võrreldes 2020. aastaga.

Finnair ja Lufthansa olid sunnitud aasta teises pooles omikrontüve leviku tõttu tühistama mitmeid lende. Lufthansa teatas jõulude eel, et tühistab talvehooajaks 33 000 lendu.

Karmistunud Hiina internetisektori regulatsioonid panid Alibaba aktsia eelmisel aastal järsult kukkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles