IPO TULEKUL ⟩ Tehnoloogiafirma tahab minna Tallinna börsile (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Airoboti juhatuse liige Heiki Aulik
Airoboti juhatuse liige Heiki Aulik Foto: Airobot

Õhutehnoloogia ettevõte Airobot Technologies on esitanud Tallinna börsile taotluse aktsia kauplemisele võtmiseks alternatiivturul, teatas börs.

Airobot on 2013. aastal asutatud tehnoloogia- ja tootmisettevõte, mis tegeleb intelligentsete soojustagastusega ventilatsiooniseadmete ja küttesüsteemi juhtimise lahenduste arendamise ja tootmisega.

«Airobot tegutseb kiiresti kasvavas valdkonnas ning eristub oma tugeva tehnoloogia ja õhuanalüütikaga sarnastest pakkujatest. Oleme stabiilselt arenenud ja hoidnud fookuse uudsete kõrgtehnoloogiliste seadmete väljatöötamisel ja Eesti turul müümisel. 9 aasta jooksul oleme välja arendanud maailma tipptasemel seadmed ja näeme, et raha kaasamine võiks oluliselt kiirendada meie arengut. Pakkumise käigus kaasatud vahendeid plaanime kasutada ennekõike olemasoleva tegevuse arendamiseks, uute toodete turule toomiseks ja uutele turgudele laienemiseks,» ütles Airoboti juhatuse liige Heiki Aulik. «Siseruumide õhukvaliteet on perspektiivikas valdkond. Maailmas domineerivad rohe- ja digipööre, inimeste kasvav huvi tervist toetavate lahenduste vastu, COVID-19 pandeemia poolt tähelepanu alla tõstetud ruumide õhukvaliteet, elektrihindade kasv ja aktiivne kinnisvaraturg toetavad Airoboti strateegilisi eesmärke ja missiooni - tuua iga inimese koju värske, puhas, kvaliteetne õhk ning seda kõike täisautomaatselt ja ilma ebamõistlike hoolduskuludeta.»

Airobot Technologies on asutatud 30. detsembril 2021. Ettevõtte põhikapital on 235 413 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles