Bloomberg: FSB veenis Vene keskpanka krüptovaluutat keelama

BNS
Copy
FSB peakontor Moskvas
FSB peakontor Moskvas Foto: AFP/SCANPIX

Vene julgeolekuteenistus FSB veenis keskpanga juhti Elvira Nabiullinat Venemaal krüptovaluutaga toimetamine täielikult ära keelata selleks, et tõkestada opositsiooni ja meediavälisagentide rahastamine, kirjutab Bloomberg nimetuile allikaile viidates.

FSB nõudis keeldu, sest venemaalased kasutavad järjest sagedamini raskesti jälgitavaid krüptovaluutamakseid n-ö soovimatute organisatsioonide toetamiseks, vahendas Bloomberg. Keskpank keeldus seda kommenteerimast.

Opositsiooni rahastamine on imeväike osa Venemaa seitsme triljoni rubla suurusest krüptovaluutaturust (Venemaal on umbes 17 miljonit krüptoraha kontot). Detsembris ütles Nabiullina, et keskpank ei soosi krüptovaluutatehinguid Vene rahataristus.

«Te teate meie suhtumist krüptorahasse, see on pehmelt öeldes skeptiline, see seondub jaeinvestorite suurte riskidega, selle aktiva volatiilsus on väga suur. Krüptovaluutat kasutatakse tihti kuritegelikeks tehinguteks, need on läbipaistmatud, mistõttu me ei saa tervitada investeeringuid seda laadi aktivatesse. Pooldame seda, et Vene rahataristut ei kasutataks krüptovaluutatehinguteks, see on täiesti teostatav,» ütles ta panga juhatuse istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles