Netflix valmistas pettumuse, aktsia kukub kivina

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Netflixi logo. Ettevõtte aktsia sattus suure surve alla.
Netflixi logo. Ettevõtte aktsia sattus suure surve alla. Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Netflix teatas eile, et tulevikus on oodata vaid mõõdukat uute kasutajate lisandumist. See prognoos investoritele ei meeldinud ja järelturul tabas aktsiat müügilaine.
 

Netflixi aktsia kukkus järelbörsil 20 protsenti, 405 dollari taseme juurde. Kiire kukkumise taga oli Netflixi avaldatud prognoos.

Kui eelmises kvartalis õnnestus Netflixil meelitada osalt tänu seriaalile «Squid Game» 8 miljonit uut kasutajat ja näidata ilusaid rahanumbreid, siis käimasoleva kvartaliga tõmbas Netflix investorite ootustele vee peale.

Jooksvas kvartalis loodab Netflix juurde saada 2,5 miljonit uut kasutajat. Firma selgitas, et selle taga on asjaolu, et palju seriaale, millest uut tulu ja värskeid kasutajaid loodetakse, lastakse vaatajate ette alles teises kvartalis. Näiteks ulmeseriaal «The Adam Project» tuleb vaatajate ette alles märtsis.

Kuna uute klientide juurdevoogu peetakse Netflixi puhul üheks olulisemaks numbriks, sattusid investorid sellest prognoosist ärevusse. Netflix avaldas oma ennustused peale börsipäeva lõppu, aga järelturul läks lahti tõeline möll: aktsia kukkus 20 protsenti ja jõudis 405 dollari taseme juurde.

Kuid Netflix ei olnud oma hädades üksi. Ka teiste voogedastusfirmade aktsiad sattusid surve alla, sest ka seal hakkasid investorid mõtlema, kas ikka peale pandeemiat harjumuspäraseid kasvunumbreid näha saab või on turg juba küllastunud.

Disney aktsia kaotas järelturul 3 protsenti, kerges languses oli ka Amazoni aktsia – Amazon pakub filme Amazon Prime'i teenuse kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles