USA turud alustasid päeva langusega, Netflix kukkus üle 20 protsendi

Copy
Netflix
Netflix Foto: Lucy Nicholson

USA aktsiaturud alustasid reedet taas negatiivselt; langust juhtis Netflix, mille kasin prognoos tellimuste kasvule viis voogedastusfirma aktsia kukkumiseni üle 20 protsendi.

Tehnoloogiaindeks Nasdaq kahanes esimese 35 kauplemisminutiga 1,3 protsenti 13 971,36 punktini. Nädalaga kokku on see langenud üle kuue protsendi.

Tööstusindeks Dow Jones taandus 0,2 protsenti 34 632,15 punktini, samas kui S&P 500 langes 0,8 protsenti 4446,33 punktini.

Netflixi aktsia kukkus 23,7 protsenti, kui firma oli ennustanud, et esimeses kvartalis lisandub vaid 2,5 miljonit tellijat.

Põhjuseks tõi firma pandeemia kestva mõju ja makromajanduslikud raskused mitmes maailma paigas. Samuti vihjati konkurentsi kasvule rivaalide poolt nagu HBO Max ja Disney+.

Aktsiaturud on sel nädalal olnud surve all muu hulgas kuna investorid on ümber hindamas firmasid, mille aktsiad tõusid lakke, kui inimesed olid pandeemia tõttu kodus lõksus. Ärevust tekitab ka USA Föderaalreservi otsus hakata rahapoliitikat karmistama ja baasintressi tõstma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles